Zvanični kurs Evra za dan 01.12.20. :: 117.5773 rsd
Tekst objavljen: 19.05.2020 14:05        


Sberbank je drugu godinu za redom proglašena za najinovativniju banku u Centralnoj i Istočnoj Evropi prema časopisu Global Finance. Ovo prestižno priznanje Sberbank je osvojila, pre svega, zahvaljujući inovacijama sprovedenim na interfejsu Sberbank bankomata koji je zasnovan na veštačkoj inteligenciji

Sberbank najinovativnija banka u srednjoj i istočnoj Evropi

Nagradu za najinovativniju banku Sberbank je osvojila nakon što je razmotreno 16 visokotehnoloških projekata iz segmenta poslovanja sa stanovništvom i korporativnim klijentima. Svi projekti su implementirani u ekspoziturama banke, a uključuju:

· Personalizovano korisničko iskustvo na Sberbank bankomatima bazirano na veštačkoj inteligenciji
· Prihvatanje uplata preko Sberbank partnera
· BRIS - platforma za naplatu komunalnih usluga
· Personalizacija Sberbank Online platforme zasnovane na veštačkoj inteligenciji
· Dizajn Sberbank Online platforme
· Sberbank ID: prijavljivanje pomoću QR ili PUSH notifikacija na preko 50 servisa Sberbank Ekosistema i njegovih partnera
· Pretplata - kao model plaćanja za Sberbank Business Online partnerske usluge
· FinTech API rešenje kao platforma za direktnu integraciju sistema partnerskih servisa, naplate i korisničkog računovodstva sa Bankom
· Proširena linija proizvoda za finansijsko tržište sa Sberbank Business Online platformom
· Algoritamski nalozi u sistemu za elektronsko trgovanje Sberbank Markets
· Inteligentni program za chat u sistemu za elektronsko trgovanje Sberbank Markets
· Sveobuhvatno rešenje za rad sa velikim gotovinskim iznosima
· Online otvaranje računa za preduzetnike · Inovativne usluge za plaćanje u segmentu korporativnih klijenata

Izdavač časopisa Global Finance, Džozef Điraputo istakao je da je tokom proteklog perioda posebno došla do izražaja sposobnost adaptacije. Dodao je da smo dobili naznake i beskontaktne budućnosti i da je inovativni način razmišljanja ključan za razvoj uspešnih poslovnih modela.

„Nalazimo se u eri koja nam je omogućila tehnološku povezanost. Kompanije koje prate ovaj trend beleže i rast poslovanja. Među najvećim kompanijama u svetu više ne možemo da nađemo nijednu sasvim tradicionalnu ili kompaniju za promet robe. Tehnologija se može primeniti svuda i ona sve menja. Sberbank donosi inovativna rešenja na tržište, uvek nastojeći da predvidi očekivanja klijenata i da pruži najbolje usluge“, izjavio je Herman Gref, generalni direktor, predsednik Izvršnog odbora, Sberbank.

Nagrade za najbolje inovatore dodeljene su po osmi put kompanijama koje pronalaze nove razvojne puteve i osmišljavaju jedinstvene bankarske proizvode. Žiri časopisa Global Finance ih je izabrao u konkurenciji finansijskih organizacija iz Afrike, Azije i Pacifika, Centralne i Istočne Evrope, Latinske Amerike, Bliskog Istoka, Severne Amerike i Zapadne Evrope.

Global Finance spada među najstarije i najuglednije međunarodne finansijske i bankarske časopise. Stručnjaci, zaposleni u ovom časopisu, analiziraju poslovanje finansijskih institucija širom sveta i prepoznaju najbolje, kako u pogledu svih ukupnih usluga, tako i u pogledu specifičnih merila. Ove nagrade predstavljaju standard izvrsnosti za globalnu finansijsku zajednicu. U poslednjih nekoliko godina, Sberbank je prepoznata kao najbolja banka u mnogim kategorijama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
najinovativnija banka pr sadržaj Sberbank Global Finance

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana