Tekst objavljen: 28.11.2012 10:23        


Folksbanka Srbije (članica Sberbank grupe), je kao univerzalna banka koja svojim klijentima nudi široku lepezu bankarskih proizvoda i prateći potrebe svojih klijenata pripremila niz proizvoda vezanih za rusku rublju.

Ruska rublja u Srbiji

Grigori Černenko, direktor za saradnju sa klijentima iz Rusije i ZND, objašnjava:

„Niz srpskih kompanija je ispoljio interesovanje prema korišćenju instrumenata vezanih za rusku rublju i Volksbank Srbije (članice Sberbank grupe) po prvi put u Srbiji nudi mogućnost obavljanja finansijskih transakcija u rubljama, Klijentima je ponuđena kupo-prodaja deviza i menjački poslovi, otvaranje računa u rubljama, obavljanje transakcija u međunarodnom platnom prometu kao i uskoro mogućnost oročenja u ruskoj valuti što bi pre svega, moglo zanimati ruske uvoznike srpskih proizvoda i srpske uvoznike ruskih proizvoda.

Na ovaj način, uvozno - izvoznim kompanijama iz obe zemlje omogućićemo olakšanu trgovinu i uštedu jer dodatne provizije za konverziju u druge valute više neće biti potrebne.

Što se fizičkih lica tiče, desetine hiljada Srba koji rade u Rusiji i koji primaju plate u rubljama osetiće prednost mogućnosti da direktno menjaju rublje za srpske dinare. Od sada neće morati da kupuju treću valutu kako bi novac mogli poslati u domovinu.

Uključivanje rublje na listu valuta kojima se trguje na deviznom trzistu omogućava obavljanje finansijskih transakcija u ovoj valuti, čime se olakšava i dodatno unapređuje saradnja u privredi i finansijskom sektoru. Na taj način je uvažena činjenica postojanja visokog učešća Ruske Federacije u ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmeni Srbije, posebnih odnosa o bescarinskoj trgovini, kao i značajnih investicija velikih ruskih kompanija u Srbiji“, zaključio je gospodin Černenko.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Volksbank folksbanka rublja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana