Tekst objavljen: 01.08.2013 12:12        


Nakon uvođenja platnog prometa u ruskim rubljama u Srbiji od strane Sberbank Srbije, kompanija Termoelektro iz Beograda je potpisala ugovor vredan skoro 5 miliona evra (200 miliona rubalja) za usluge projektovanja, inženjeringa i izgradnje industrijskih postrojenja u sektoru energetike, na više lokacijama u Ruskoj Federaciji.

Termoelektro obezbedio zaradu u ruskim rubljama

Sberbank Srbija je obezbedila celokupnu financijsku infrastrukturu za ovaj posao.

"Ovaj sporazum je vrlo važan za našu kompaniju jer verujemo da je to dobar ulaz na strateški važno tržište Ruske Federacije i još jedan korak ka jačanju rusko-srpskih odnosa. Mogućnost plaćanja usluga i opreme u ruskim rubljama, koja je omogućila Sberbank Srbije je vrlo dobra kako za nas tako i za naše klijente i poslovne partnere,"rekao je g. Konstantin Smoročinski, generalni direktor Termoelektra.

"Prema tom ugovoru, Termoelektro će biti uključen u izgradnju dva pogonska agregata od 225 MW za elektranu Cherepetskaya (JSC" OGK-3 "). Ukupan iznos ugovora iznosi više od 200 milijuna rubalja", dodao je gospodin Smoročinski.

Gospodin Grigori Černenko, direktor Sberbank Srbije za saradnju s klijentima iz Rusije i ZND objašnjava:

"Sposobnost za obavljanje ovakvih transakcija u ruskim rubljama ima direktan uticaj na smanjenje valutnog rizika za kompanije koje se bave uvoznim i izvoznim poslovima. To posebno odgovara srpskim firmama koje sada mogu zameniti ​​ rublje za dinara koje će na primer, koristiti za plaćanje poreza, isplatu ličnih dohodaka, tekuće troškove, itd."

"Nakon prvog izvoza srpske robe u Rusiju od strane Interkomerc kompanije, koji je obavljen sa svim financijskim transakcijama u potpunosti u rubljama, realizacija ovog izvoza usluga i robe je jasan primer podsticaja koje nudi mogućnost plaćanja u rubljama između srpskih i ruskih firmi koji olakšava i dodatno promoviše ekonomsku saradnju između Srbije i Ruske Federacije ", zaključio je g. Gregori Černenko, direktor Sberbank Srbije za saradnju sa klijentima iz Rusije i ZND.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Sberbanka Sberbank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana