Tekst objavljen: 13.03.2015 15:19        


Piraeus banka pridružila se globalnoj akciji „Svetska nedelja novca“, čiji je cilj edukacija dece i omladine o novcu, štednji i sličnim temama kroz zabavne i interaktivne aktivnosti. U okviru ove akcije, Vladimir Dornik, rukovodilac Odeljenja alternativnih kanala prodaje Piraeus banke održao je učenicima Matematičke gimnazije predavanje “U susret digitalnoj eri”.

Edukacija učenika o novcu i štednji

“Internet i mobilno bankarstvo, kao i bankomati neizbežni su deo digitalnog stila života. Deca danas odrastaju uz pametne uređaje i imaju fundamentalno drugačiji odnos prema tehnologiji nego stariji.

Prednosti koje se stiču predznanjem budućih korisnika, vremenskoj i prostornoj neograničenosti i smanjenim troškovima poslovanja već se ogledaju u rastućoj ponudi usavršenih proizvoda i usluga”, istakao je Dornik. U sklopu akcije „Svetska nedelja novca“, Piraeus banka se aktivirala i putem društvenih mreža.

Na svojoj Facebook stranici pokrenula je “Malu školu finansija” u želji da se mladima na razumljiv način objasne neki od ključnih bankarskih termina. Svetska nedelja novca (Global Money Week) se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine.

Aktivnosti u okviru Svetske nedelje novca organizuju škole, univerziteti, ministarstva, centralne banke i druge finansijske institucije širom sveta. Ove godine, Svetska nedelja novca se prvi put organizuje u Srbiji sa namerom da naše bankarske institucije doprinesu globalnom naporu u polju finansijske edukacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
edukacija maladih nedelja novca pireus banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana