Zvanični kurs Evra za dan 18.10.21. :: 117.5618 rsd
Tekst objavljen: 28.09.2015 13:19        


Visa i Banca Intesa obeležile su, 25. septembra, u prisustvu medija početak prvog meseca bezgotovinskih plaćanja u Srbiji koji će posvetiti promovisanju jednostavnih, brzih i sigurnih elektronskih načina plaćanja.

Mesec dana bez gotovine

Zajednički projekat kompanije Visa i Banca Intesa nastao je s ciljem da se podigne svest o bezgotovinskim plaćanjima i istaknu prednosti svakodnevne upotrebe kartica, kupovine putem Interneta, kao i plaćanja mobilnim telefonom.

U okviru meseca bezgotovinskih plaćanja, od 5. do 12. oktobra pet javnih ličnosti prihvatiće specijalni zadatak. Naime, glumci Bojan Perić i Tamara Dragičević, novinar Aleksandar Stojanović, blogeri Zoran Torbica i Milan Vučićević imaće vremenski ograničen izazov: da zaborave na keš tokom sedam dana i izvrše što više bezgotovinskih transakcija u okviru limitiranog budžeta.

Učesnici u ovom jedinstvenom izazovu podeliće svoja iskustva na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram), a tom prilikom koristiće takozvane # hashtags: #CashlessMonth, #Visa #BancaIntesa #CashlessQuest.

Kako bi što vernije prikazala koliko lagodnosti bezgotovinsko plaćanje svakodnevno donosi, Visa je kreirala i poseban video „Go Cashless Everyday“ u kojem će se pojaviti baletski par Katarina i Milan Gromilić. Od prve jutarnje kafe, do noćnog provoda sa prijateljima, bezgotovinski trend ispratiće svaki životni stil, dok brzina, sigurnost i jednostavnost plaćanja korisnicima donose više vremena za uživanje u stvarima koje vole.
Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za Jugoistočnu Evropu, rekao je
:

„Veoma smo uzbuđeni zbog pokretanja prvog meseca bezgotovinskih plaćanja u Srbiji i nadam se da ćemo u ne tako dalekoj budućnosti govoriti i o godini bezgotovinskih plaćanja. Bez dileme, potrošači su ti koji određuju koji način plaćanja je najbolji, a bezgotovinski trend davno je uzeo maha na našem tržištu, pri čemu transakcije karticama prednjače. Sve je više prodajnih mesta koja prihvataju platne kartice i stoga ih potrošači učestalo koriste za plaćanja različitih proizvoda i usluga, kao i online kupovinu. Drago nam je što je Banca Intesa prepoznala i podržala našu inicijativu, ne samo zato što je vodeća banka na tržištu, već i zbog toga što smo zajedno već pokrenuli mnoge pionirske projekte i potrošačima ponudili najmodernije tehnologije koje su motor bezgotovinskog trenda.“

Darko Popović,
član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom

„Banca Intesa je vodeća banka na domaćem tržištu, lider u segmentu kartičarstva i pionir u primeni naprednih tehnologija. Bili smo prva banka u Srbiji koja je počela da izdaje čip karticu, uveli smo na domaće tržište tehnologiju beskontaktnog plaćanja, kao i plaćanje putem mobilnog telefona zasnovano na HCE tehnologiji, trenutno najsavremenijoj u svetu. Naše strateško opredeljenje je da u svoje poslovanje konstantno implementiramo inovacije i moderna rešenja u korist naših klijenata, a zadatak da aktivno promovišemo bezgotovinsko plaćanje, upotrebu platnih katica i sve prednosti njihovog odgovornog korišćenja, o čemu govori i ovaj, poslednji u nizu projekata koji pokrećemo da našim dugogodišnjim partnerom, kompanijom Visa.“

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
bezgotovinsko plaćanje banka intesa Visa banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana