Tekst objavljen: 06.11.2013 14:30        


Suočimo se s tim - kućna renoviranja mogu biti veoma skupa. Danas je teško naći potreban novac za to, ali možda ne morate da odlažete renoviranje zbog toga. Ako želite da ostvarite vaš san o renoviranju, možete to da uradite a da pritom ne oštetite planirani budžet. Jedan od najboljih načina jeste da vaš dizajn bude fleksibilan.

Četiri saveta kako uštedeti novac na renoviranju

Nije teško naći prodavnice koje nude sav potreban materijal po sniženim cenama, što za vas može značiti veliku uštedu. To možda može da vam ograniči vaš isplanirani projekat, ali je cena veoma važna.

Kupujte onlajn

Kupovina osvetljenja, keramičkih pločica, slavina, pa čak i alata preko interneta može imati smisla, ali znajte šta dobijate i ne dopustite da troškovi dostave progutaju svu vašu ušteđevinu.

Za: Možete uštedeti na hiljade evra traženjem proizvoda onlajn po najboljoj ceni korišćenjem broja modela. Pobrinite se da u cenu budu uključeni troškovi dostave.

Protiv: Ako taj proizvod niste lično videli, može delovati drugačije nego na slici. A ako taj proivod nije onaj koji ste tražili ili je oštećen, vraćanje istog može biti poprilična gnjavaža.

Imajte na umu: Ako želite da kupujete onlajn, uradite to unapred, jer može stići oštećeno ili uz odlaganje. Takođe se postarajte da budete upoznati sa politikom onlajn firme pre kupovine.

Tražite popust

Da li kupujte dosta pločica za vaše kupatilo? Onda tražite popust na veliko. Razmišljajte izvan okvira. Nabacite prodavcu više mušterija jer možete da izvučete korist od toga.

Za: Ako ste ljubazni i uviđajni, često možete da dobijete mali popust do 10 odsto. A ako vam nije prijatno da pitate za popust prilikom unajmljivanja izvođača radova, budite iskreni i recite - "Ovo želim da se uradi, a ovo je moj budžet. Kako možemo da se dogovorimo?". Zainteresovani izvođač često može da iznese kreativne načine za ušteditu novca, kao što je pronalaženje proizvoda po povoljnim cenama ili prepuštanje lakših poslića vama da obavite.

Protiv: Najgore što prodavac može da kaže jeste "ne".

Imajte na umu: Ako ponudite da platite gotovinski to će vam takođe omogućiti popust. Predložite šta želite da platite, naročite one predmete koji su malo oštećeni ili prošlogodišnje modele.


Sam svoj majstor

Ako imate vremena, i ako ste iole vešti, možete sami neka renoviranja da obavite.

Za: Naučićete nešto novo i uštedećete dosta novca. Čak iako izvođač radova obavlja teže poslove, vi možete da obavite pripreme i završite posao.

Protiv: Neke stvari bolje obave profesionalci. Postavljanje poda, stolarski poslovi su primamljivi i deluju lako, ali ako zabrljate, troškovi popravke su zaista skupi. Takođe treba da uzmete u obzir angažovanje profesionalaca za kućnu bezbednost i elektro instalacije.

Imajte na umu: Sve to zavisi od vaše veštine, vašeg slobodnog vremena i od toga koliko novih alata želite da kupite. Na tržištu možete lako naći onlajn, video vodiče za samostalno obavljanje posla. Takođe, možete dosta naučiti gledajući emisije o renoviranju.

Izjednačavanje cena

Neke radnje će izjednačiti cenu određene robe koju želite da kupite ako im pokažete da se ista prodaje po nižoj ceni.

Za: Preduzetnici žele da vas zadrže kao kllijenta. Dajte im do znanja da bi ste radije kupovali kod njih ali da konkurentna radnja ima ono što želite po jeftinijim cenama. To vam može obezbediti istu cenu.

Protiv: Izjednačavanje cena zahteva veliko istraživanje i nije uvek moguće, ukoliko isti proizvod radnje različito imenuju.

Imajte na umu: Trebaće vam dokaz o sniženoj ceni i morate da znate sva pravila određene prodavnice. Zato se preporučuju da u kupovinu ponesete fotoaparat kako bi ste fotografisali proizvod i cenu i tu sliku odneli konkurentnoj radnji na uvid.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
renoviranje enterijer stanovanje stanovi kuće nekretnine opremanje stana

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana