Tekst objavljen: 17.08.2022 17:00        


Finansijski odgovorna osoba sluša savete, ali odluke donosi sama na osnovu raspoloživih informacija

Da li je sada pravo vreme za uzimanje kredita?


Često se u poslednje vreme može čuti pitanje "da li je sada baš dobro vreme za uzimanje kredita?", a građane pre svega brine trenutna ekonomska situacija, talas poskupljenja, mogućnost da rate kredita poskupe usled naglih promena u svetu finansija...

Bez obzira da li neko planira da uzme keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, Kamatica uvek savetuje pažljiv pristup ličnim finansijama i upoređivanje svih postojećih ponuda pre nego što donesete konačnu odluku.

Prva stvar koju građani trebaju da urade jeste da odrede za šta im tačno treba kredit. Potom sledi potraga za najjeftinijim kreditom koji vi lično možete da kupite od banke, a tu vam može pomoći i Kamatica savetnik. Zatim, sledi odlazak u banku i pregovori sa bankarima o uslovima samog kredita.

Pri pregovorima je važno da ne odstupite od onoga što ste već odredili, a to je tačna visina kredita, tj. tačan iznos novca koji vam je potreban. To je, zapravo, najbolja preventiva za bankare koji najčešće žele da vam prodaju kredit kakav bi oni želeli, a ne onakav kakav vama zapravo treba.

To su stvari na koje treba obratiti pažnju pri kupovini kredita. Ali, šta bi još moglo da bude važno u ovim okolnostima i ekonomskoj situaciji koju smo pomenuli na početku teksta?

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U celoj ovoj situaciji najvažnije je da vam kredit ne napravi neko neplanirano iznenađenje, tipa iznenadni skok rate usled povećanja euribora ili belibora. 

Ipak, ekonomisti i stručnjaci za finansije su saglasni u dve stvari:

  • ovi skokovi ne bi trebalo da budu veliki i nagli

  • ukoliko su kamate niže od stope inflacije, takvi krediti su zapravo povoljni

Ove dve stvari trebate svakako imati na umu ako planirate kupovinu kredita od banke. Ukoliko želite dodatno da se obezbedite, onda bi možda bilo dobro razmisliti o tome da uzimate kredite na kraći rok. Ukoliko vam je možda potreban stambeni kredit, onda treba razmišljati o fiksnoj kamati.


Ukoliko vam treba kredit, Kamatica savetnik može da vam pomogne tako što će za vas pronaći keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit koji će biti najjeftiniji u ovom trenuku i koji vam neće praviti probleme tokom otplate.



Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hoću kredit svi krediti na jednom mestu varijabilna kamatna stopa fiksna kamata stambeni kredit ref kredit kredit za refinansiranje keš krediti najbolji kredit brzi krediti najpovoljniji kredit najbrže do kredita kreditni savetnik svi krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana