Tekst objavljen: 10.08.2022 18:00        


Planirate da podignete stambeni kredit kako biste kupili stan? Ovako, korak po korak, izgleda procedura kroz koju ćete morati da prođete

Kako izgleda kupovina stana kada uzimate stambeni kredit?


Rešili ste da se skućite i kupujete stan?  Odlično! Evo kako će vam izgledati kompletna procedura, od prvog do poslednjeg koraka, od kupovine kredita do ulaska u vaš novi stan.


1. korak - tražite i odlučujete se za banku koja vam nudi najpovoljniji stambeni kredit. Tu vam može pomoći Kamatica savetnik, pošto za vas pronalazi najpovoljnije stambene kredite potpuno besplatno. Takođe, ukoliko možda nemate dovoljno za učešće, Kamatica savetnik pruža pomoć i pri izboru keš kredita koji vam u ovom slučaju može poslužiti kao učešće za kupovinu stana. 

2. korak - pronalazak odgovarajuće nekretnine. Ovo možete uraditi sami ili uz pomoć neke posredničke agencije.

3. korak - zaključivanje predugovora o kupoprodaji sa prodavcem. Taj ugovor potom treba da overite kod javnog beležnika. Kada uradite, obično sledi davanje "kapare" za stan.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


4. korak- izlazak procenitelja na teren. Kada se obavi procena nekretnine, vi treba da sa procenom, predugovorom, listom nepokretnosti, lično kartom i dokumentacijom od poslodavca odete u banku i zvanično aplicirate za kredit.

5. korak- Kada banka odobri kredit, sledi potpis Ugovora o stambenom kreditu. Potom od banke dobijate založnu izjavu koju prodavac stana mora da overi kod javnog beležnika. Ovo je vaš trošak, pa treba da proverite koliko se ta usluga kod javnog beležnika naplaćuje.

6. korak- Overa založne izjave kod javnog beležnika. Sa njom se najčešće overava i kupoprodajni ugovor i sve to se predaje u katastar, kako bi se upisala hipoteka nad stanom. Ako je nekretnina uknjižena, ovo je dovoljno da banka pusti novac na račun prodavca. Ukoliko nekretnina nije uknjižena, potrebno je 7 do 10 dana sačeakti Rešenje o upisu hipoteke. Potom sledi isplata novca prodavcu.

Ovo je kompletna procedura koja vas očekuje, a savet je da se raspitate koliko će vas koštati različite takse pri upisu u katastar, kao i overa različitih dokumenata kod javnog beležnika.

Što se tiče dela oko apliciranja i dobijanja stambenog kredita, to možete prepustiti Kamatica savetniku, jer će za vas pronaći najpovoljniji stambeni kredit koji trenutno postoji na tržištu i koji vi lično možete da dobijete.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najpovoljniji stambeni kredit svi krediti najbolji kredit kreditni savetnik hoću kredit stambeni kredit najpovoljniji krediti kupovina stana procedura katastar keš krediti krediti za refinansiranje brzo do kredita najbrži kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana