Tekst objavljen: 02.08.2022 17:45        


Najveća briga svih koji uzimaju kredit je uvek ista i svodi se na pitanje - da li ću moći da ga otplatim na vreme?

Osiguranje za slučaj da ne možete da otplatite kredit i sve što treba da znate o njemu

Jedan od glavnih razloga zbog kojih većina građana ima dilemu da li da uzme kredit može da se objasni na jednostavan način:

Postoji strah da neće moći da vrate novac banci.

Obzirom da ljudi u našoj zemlji imaju iskustvo života u mnogim nepredviđenim i kriznim situacijama, ovaj strah je i očekivan. Međutim, postoji rešenje i za ovu boljku.

Bez obzira da li vam je potreban keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, vi u svakom od ovih slučajeva možete da uz kredit kupite i osiguranje koje će pokriti troškove ako dođete u situaciju da ne možete da vratite kredit. Pored ovoga postoje i osiguravajuće kuće koje nude osiguranje i za druge kreditne proizvode osim kredita, a tu pre svega mislimo na kreditne kartice i dozvoljeni minus. 

Postoje dve vrste ovakvog osiguranja:

  • Polisa životnog osiguranja

  • Osiguranje od nezaposlenosti

U prvom slučaju, osiguranje pokriva situaciju u kojoj dolazi usled smrti korisnika kredita, potpuni i trajni invaliditet ili neki od drugih rizika koji se pokrivaju ovom polisom.

Kada pričamo o osiguranju od nezaposlenosti, osiguravajuća kuća plaća mesečne rate umesto korisnika kredita. Međutim, ovde treba znati šta banke i osiguravajuća društva podrazumevaju pod gubitkom posla.

U njihovom rečniku, gubitak posla podrazumeva prekid radnog odnosa od strane poslodavca i to ukoliko nije bilo kršenja radnih obaveza od strane zaposlenog. Pored toga, osiguranje će isplatiti novac banci samo ako je klijent bio na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i ukoliko je prošao odbitni period od 60 dana, tj. dva meseca.

Ovu vrstu osiguranja ne mogu da dobiju oni koji su:

  • Zaposleni na određeno vreme

  • Rade kod preduzetnika ili su sami preduzetnici

  • Zaposleni koji rade u firmama koje imaju manje od 5 radnika

  • Nerezidenti i zaposleni u firmama koje nisu registrovane u Srbiji

  • Penzioneri

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Svi ostali, dakle, mogu da računaju da će u slučaju gubitka posla osiguranje platiti osam mesečnih rata u kontinuitetu ili 12 rata ukupno za vreme otplate kredita. Važno je napomenuti da isplata osiguranja ne podrazumeva zakasnele rate, kao ni zatezne kamate.

Kod stambenih kredita je obavezno osiguranje imovine, a sva ostala osiguranja, pa i ova o kojima smo pisali u ovom tekstu - su stvar izbora nas koji uzimamo kredit.

Bilo da se odlučite za osiguranje kredita ili ne, Kamatica savetnik će vam pomoći da nađete najpovoljniji keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

1 komentar

  1. User image
    Sasa 03.08.2022 17:17

    Da li ću moći da ga otplatim na vreme? To i mene brine.Uzeo sam kredit i preko Solis agencije kupio stan zbog ove krize od virusa i rata u Ukrajini u strahu sam ako ostanem bez posla kako ću vraćam kredit.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
svi krediti kreditni savetnik najpovoljniji krediti najbolji kredit hoću kredit treba mi kredit kamatica savetnik osiguranje kredita keš kredit kredit za refinansiranje stambeni kredit najpovoljniji kredit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana