Tekst objavljen: 28.04.2022 18:30        


Vrlo kratko i jasno: na šta da obratite pažnju kada podižete kredit u banci

Kratki i brzi vodič: Ovo su četiri najbitnije stvari kod kupovine kredita


Dobro je poznato, a i mi na Kamatici smo više puta ponavljali: kredit se ne dobija, kredit se kupuje od banke.

Kao i sve što se prodaje, tako i kredit ima svoje dobre i loše strane, a na nama je da ih uočimo, kako bismo, kao i u svakoj drugoj kupovini, dobili najbolju moguću robu za najmanje para.

Bilo da je u pitanju keš, stambeni ili kredit za refinansiranje, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas pri pronalaženju najpovoljnijeg kredita koji vi lično možete podići u banci.

Ipak, zbog toga što smatramo da je finansijska edukacija važna i da je bitno da i sami budete dovoljno informisani pre nego što se odlučite za kupovinu kredita, donosimo vam i četiri „zlatna pravila“ kod kupovine kredita od banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


  • Pravilo broj 1: Niža mesečna rata ne znači i jeftiniji kredit

    Niža mesečna rata znači duži rok otplate, a to će, vrlo verovatno, značiti i skuplji kredit.

  • Pravilo broj 2: Izaberite što kraći rok otplate

    Ukoliko to uradite, veća je verovatnoća da ćete se ranije vratiti na nivo mesečnih prihoda koji ste imali pre kupovine kredita i njegove otplate. Naravno, uvek imajte na umu da vam rata, ukoliko je moguće, bude tolika da možete normalno da živite tokom otplate kredita i da ne morate da se mučite kako biste „spojili kraj sa krajem“.

  • Pravilo broj 3: Pažljivo pri izboru kamatne stope

    Često važi pravilo da je fiskna kamata bolja u odnosu na varijabilnu, jer vam nudi bolju predvidljivost troškova tokom otplate i na određeni način sigurnost. Ukoliko želite veću sigurnost, fiksna stopa možda i jeste bolja opcija. Ukoliko pak želite da imate opciju koja će omogućiti da se u nekom trenutku, promeni rata kredita, onda je pravi izbor varijabilna stopa.

  • Pravilo broj 4: Napravite pravi izbor valute

    Pravilo koje se često preporučuje jeste da kupite kredit koji je vezan za valutu u kojoj primate platu. To može biti dobar mehanizam kojim se štiti promena mesečne rate zbog promena kursa, ali krajnji izbor je, naravno, na vama.

Ukoliko pratite ova četiri pravila, velika je verovatnoća da ćete obadrati najpovoljniji kredit za sebe. Kamatica savetnik je da vam na tom putu pomogne, ukoliko mislite da vam treba dobar savet ili najbolja ponuda koju vi lično možete dobiti od banke.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
korisni saveti krediti saveti o kreditima keš kredit ref kredit stambeni kredit najpovoljniji kredit krediti sve o kreditima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana