Tekst objavljen: 19.04.2022 15:35        


Svakome od nas su nekada ovakve misli pale na pamet. Dok god sa njima ne odemo da kupimo kredit od banke - dobro je

Ovo su tri najčešće zablude o kreditima


Ljudi imaju zablude o mnogim stvarima, pa je logično da postoje i zablude o kreditima.

Danas vam donosimo priču o tri najveće zablude o kreditima. Bilo bi dobro da, ukoliko ih prepoznate kod sebe, pročitate i savet ispod, kako vam ovo netačno mišljenje ne bi pokvarilo finansijsku situaciju.

Ovo je naročito dobro pročitati ukoliko planirate uskoro da kupite keš, stambeni ili kredit za refinansiranje.

Prva zabluda: Ne treba mi kredit, odlično znam sa novcem i nikad mi ne „zafali“ para

Uvek, ali uvek u životu može da se pojavi neki neplanirani trošak. Život je pun neplaniranih događaja, a oni onda donose i neplanirane troškove. Takve neplanirane oklonosti mogu biti kvarovi u stanu ili kući, a ni automobil nije izuzetak. Takođe, to može biti i kazna za saobraćajni prekršaj. Ali, ne moraju sve neplanirane stvari da budu loše: može se dogoditi da se pojavi putovanje iz vaših snova po povoljnijoj ceni nego inače, a vi baš tad nemate pare! Ili može da se dogodi da vas dobar prijatelj pozove da mu budete kum/kuma, a to ne može da se odbije.

Da li ćete sve ili nešto od ovoga da izbegavate samo zato što vam fali novca? Iskreno – teško.

Istina je da svakome ponekad popusti pažnja kad je novac u pitanju ili da život „namesti“ neke situacije koje jednostavno nismo mogli da predvidimo. Ukoliko nemate neku malo ozbiljniju sumu novca „u šteku“, onda je kredit, vrlo verovatno, najbolja opcija.

Druga zabluda: Svi oko vas uzimaju kredite, što ne biste i vi?

Svi oko vas imaju makar jedan kredit (neki i više), otplaćuju ih i tako ide život. Pa što ne biste onda i vi? Taman će vam dobro doći neki novac da...I tako to krene, a onda ne znate kad ste pre potrošili pare i kako ćete ih vratiti.

Istina je da kod uzimanja kredita treba biti oprezan. Tačnije, treba znati koja je tačna namena kupovina kredita od banke. Kredit može biti sjajno rešenje, ako znate za šta vam treba i isto tako loša stvar ako ga uzimate bez jasnog cilja. Da parafraziramo onu staru narodnu mudrost – kredit je dobar sluga, ali zao gospodar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Treća zabluda: Svi krediti su isti

Ovo je razmišljanje koje je pogrešno na mnogo načina. Pre svega, između samih kredita postoji razlika u kamatama, dodatnim troškovima...pored toga, postoje i krediti koji se ne zovu krediti, kao što je, na primer, dozvoljeni minus.

Sistem „svi su isti“ i „sve su iste“ ne funkcioniše ni u stvarnom životu, pa samim tim ne može da funkcioniše ni u svetu finansija.

Istina je morate pre nego što odete u banku definišete koliko novca vam treba za vaše potrebe, a da vam rata kredita ne narušava kvalitet života. Kada odete u banku dobro se raspitajte u razgovoru sa bankarom i pitajte sve što vam nije jasno o kreditu, do najsitnijih detalja.

Nisu svi krediti isti, a Kamatica savetnik je najbolje rešenje za sve koji žele da pronađu najpovoljniji kredit za svoje potrebe.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zablude o kreditima krediti keš kredit stambeni kredit kredit za refinansiranje najpovoljniji kredit zablude

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana