Tekst objavljen: 05.04.2022 15:40        


Bankari imaju različite ponude kredita za svaku grupu klijenata. Evo kako da budete među onima kojima će biti odobren najpovoljniji kredit

Kako da od banke kupite najpovoljniji kredit?

Banke koje posluju na domaćem tržištu najčešće su vrlo rigorozne kada neko zaželi da od njih kupi kredit, to jest, kada nekome trebaju da pozajme novac. Analize i provere potencijalnih klijenata su uvek poprilično detaljne i podrazumevaju više nivoa proveravanja. Ipak, najčešće se proveravaju sledeće stvari:



Što se tiče firme u kojoj radite, javna je tajna da postoje takozvane „crne liste“ sa kompanijama, pa i čitavim delatnostima kojima banke ne žele da odobre kredite. Ovo je posebno bio slučaj u najvećem jeku pandemije, ali nije iznenađenje da se pojedine kompanije inače nalaze na ovakvim listama. Dakle, prva stvar koja je potrebna jeste da radite u firmama koje stabilno posluju.

Zatim, vrlo je važno da li ste zaposleni za stalno ili ne. Banke uglavnom prodaju kredite klijentima koji su zaposleni za stalno, a minimalni period koji zahtevaju varira.

Najčešće je u pitanju tri ili šest meseci za stalno, odnosno na neodređeno vreme. Kakav kredit će vam banka ponuditi, zavisi i od vaših mesečnih primanja, odnosno visine plate. Platu morate da primate isključivo preko računa, a ne na ruke ili u koverti. Ovo je često ključna stvar kada bankari procenjuju vašu kreditnu sposobnost. Bolja plata znači i povoljnije uslove kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Što se tiče vaše kreditne istorija, ona mora biti – savršena. Bankari kada vide da dugujete novac nekoj drugoj banci, za njih ste automatski rizičan klijent i sva je prilika da neće želeti da vam ponude bilo kakav kredit. Pored kašnjenja, ne sme biti ni utuženja u kreditnom birou. Ako ispunjavate ove uslove, banka će vam ponuditi jefitniji kredit, umesto skupljeg, kako to inače čine.

Koji je najjeftiniji kredit koji vi lično možete da dobijete u banci?

Tu možemo da vam pomognemo i posavetujemo u koju banku je najbolje da odete.


Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti najpovoljniji kredit keš kredit kredit za refinansiranje stambeni kredit kreditna sposobnost kreditni biro

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana