Tekst objavljen: 23.03.2022 16:45        


Odlazak u banku može sa sobom da nosi i neke zamke. Ovo su načini da ih izbegnete

Kupovina kredita: Četiri stvari koje  morate da uradite na razgovoru sa bankarima

Kupovina kredita od banke je jedan od onih životnih događaja koji se ne dešava svaki dan.

Istovremeno, to je jedna od situacija koje većina ljudi iskusi makar nekoliko puta tokom života. Većina jednom podiže stambeni kredit, a češće se u banku odlazi po keš ili kredit za refinansiranje.

Da bi se uspešno kupio kredit od banke, potrebno je proći kroz više faza, a jedna je i odlazak do filijale i razgovor sa bankarima. Premda se sve više priča o online komunikaciji između bankara i građana, a možda u budućnosti i sve banke budu odobravati kredite online, još uvek se ovakve vrste razgovora odvijaju „oči u oči“.

Prema istraživanju Kamatice, razgovor sa bankarima o kupovini kredita je momenat u kome se veliki broj naših sugrađana „oklizne“ i na kraju kupi skuplji kredit nego što su to želeli.

Da se to ne bi dogodilo i vama, u nastavku teksta donosimo četiri stvari koje obavezno treba da uradite kada odete na razgovor o kreditu sa bankarima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

  • Tražite da razgovarate sa bankarom s kojim se dobro razumete i osećate prijatno tokom razgovora

    Pričajte sa onim koga poznajte od ranije ili sa onim sa kim osećate da ste na istim „talasnim dužinama“. Objasnite mu svoju trenutnu finansijsku situaciju, a dobar bankar će se potruditi da nađe pravu ponudu za vas. Nemojte zaboraviti da se raspitate o svim dodatnim troškovima pre nego što potpišete.

  • Postavite se kao ravnopravan partner u razgovoru

    Nemojte biti onaj koji će „uraditi sve“ samo da bi mu odobrili kredit. Ukoliko ste klijent koji redovno podmiruje sve svoje obaveze, onda ste potpuno ravnopravni u odnosu na banku i tako treba i da se postavite. Klijenti koji sve obaveze podmiruju na vreme su zlata vredni svakoj banci i zbog toga trebate da nastupate sa puno samopouzdanja.

  • Jasno saopštite za šta vam treba novac

    Najgora mogućnost za vas je da u banku dođete sa idejom da tražite novac zato što ga nemate dovoljno. Takvim stavom pokazujete da ne znate kako da upravljate sa novcem i onda će se bankari zapitati da li ćete moći da vratite ovaj novi kredit. Dakle, odbacite takvo razmišljanje i samo jasno u priči sa bankarima.

  • Pitajte da vam razjasne bukvalno svaku reč koju niste razumeli

    Bankarski službenici često znaju da koriste reči koje upotrebljavaju u svakodnevnoj komunikaciji sa svojim kolegama. Pa se onda „zaborave“ i isto tako pričaju sa svima nama, koji nismo bankari. Tada je važno da ih kulturno prekinete i pitate za rajzašnjenje. Svedoci smo da nesporazumi pri pregovorima oko kredita mogu da dovedu i do sudskog spora.

Mnogi naši građani ne poznaju proces kupovine kredita, pa se plaše razgovora sa bankarima. Za tim zaista nema potrebe, a pre odlaska na razgovor, još važnije je da pronađete kredit koji je najbolji za vas i vaše potrebe, a od toga vas deli samo jedan klik ili poziv Kamatica savetniku na 0700 800 700.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke bankari kupovina kredita dobijanje kredita apliciranje za kredit krediti najpovoljniji kredit kamatica savetnik

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana