Tekst objavljen: 21.04.2022 18:30        


Ukoliko kod sebe prepoznate makar i jednu od ovih situacija, možda je bolje da još jednom razmislite

Nemojte kupovati kredit od banke ako…


Mnogi ljudi se zaleću kada je u pitanju uzimanje kredita. Najčešće to rade zbog toga što im je hitno potreban novac, a to je, kao što smo već ranije pričali, “zicer” za bankare da vam prodaju kredit kakav oni žele, a ne onakav kakav vam zaista treba.

Dakle, ako kod sebe prepoznate da…

Nemate tačno definisanu namenu zbog koje kupujete kredit.

Nemojte nasedati na reklame i poruke sa bilborda, niti uzimati kredit da biste finansirali svoje trenutne želje. Kreditom ne treba da budu finansirane vaše želje nego potrebe. Potrebe mogu da budu različite, ali je bitno da prvo promislite da li vam to za šta uzimate kredit zaista treba. Banke imaju različite tipove kredita, shodno tome ne morate da tražite kredit koji je namenjen za primera radi, auto, jer namenski kredit često nije najpovoljnija opcija.


Odlazite u prvu banku i ne upoređujete ponude svih banaka.

Ako već planirate da se zadužite kod banke, onda ne budite lenji, već prvo uporedite ponude svih banaka.Napravite analizu vaših finansija i uslova koje vam banke nude i tako ćete pronaći ponudu koja je za vas prihvatljiva. Tu vam može pomoći i Kamatica savetnik, koji sve ovo radi za vas.




 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ne znate tačnu vrednost kredita koji kupujete.

Bitno je da znate koji i kakav kredit uzimate. Ukoliko uzimate kredit u inostranoj valuti budite svesni da ćete morati da platite minimum 10% više od iznosa kredita zbog promene kursa. Period otplate, ako je period kraći rata će vam biti znatno veća ali ćete zato banci vratiti mnogo manje nego da taj kredit otplaćujete duži vremenski period. I naravno kamata. Tek kada sve dobro izračunate, onda se odlučite za konkretnu ponudu banke.


Ukoliko više obraćate pažnju na osmeh bankarke/bankara nego na ono što vam priča

Bankarski službenici su najčešće nasmejani. Ponekad su toliko fini da uopšte ne obraćamo pažnju na ono što nam pričaju. Lako nas nagovore na dodatne proizvode koje u tom trenutku nismo planirali da uzmemo. Tako da pored kredita po koji smo došli često dobijemo i kreditne kartice, dodatne račune na naše ime. Treba imati na umu da su oni prodavci i da im je uvek interes da nam prodaju što više mogu. Dakle, manje obraćajte pažnje na njihov osmeh, a više na to šta treba da ih pitate kada odete na razgovor u banku.

…onda je bolje da još jednom razmislite.

Ili...

Ukoliko ne želite da se opterećujete sa svim ovim stvarima, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas, jer vam pomaže da pronađete najpovoljniji kredit koji vi lično možete da dobijete.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika






Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja





Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stambeni kredit kredit za refinansiranje keš kredit najpovoljniji kredit lične finansije saveti dobijanje kredita kupovina kredita krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana