Tekst objavljen: 28.05.2024 15:50        


Investiranje više ne zahteva gomilu novca i veze na različitim mestima

Investiranje kakvo nije viđeno u Srbiji: Kako ulaganje u jedan kvadrat nekretnine donosi profit? Dušan Uzelac, pokretač novog modela ulaganja u nekretnineImate novca, ali niste sigurni gde i kako da ga uložite? Ono što uvek i gotovo bez greške donosi profit u Srbiji jeste ulaganje u nekretnine. Bilo da kupujete stan za sebe kako biste obezbedili krov nad glavom ili nekretninu koju ćete opremiti za izdavanje – nema greške. Ovakva vrsta investicije vam donosi profit kako god okrenete.

Ipak, sigurno ima onih koji bi možda hteli da ulažu u izgradnju stambenih zgrada, na primer u Beogradu, ali možda ne bi želeli da ulaze u čitavu priču oko izgradnje, posla sa majstorima, različitim administrativnim preprekama i slično. Od sada je moguće zaobići sve te prepreke i investirati u nekretnine bez svega toga!

Investiram2 (Investiram na kvadrat) je novi model ulaganja u nekretnine koji je dostupan svima koji bi želeli da se oprobaju u svetu investiranja u nekretnine. Svako ko ima smisla za biznis ima razloga da proba i ovaj način ulaganja u nekretnine koji je potpuna novina u Srbiji. Iza cele priče stoji Dušan Uzelac, osnivač portala Kamatica i jedan od najpoznatijih stručnjaka za lične finansije na našim prostorima.

Kako Investiram2 zapravo „radi“ i šta je to što su njegove prednosti?

Recimo da ste zainteresovani za ovakvo investiranje i registrovali ste se na sajtu Investiram2 kako biste primali ponude za investiranje. Po registraciji, dobijate ponudu koja je pretohdno detaljno analizirana, proverena i za koju je napravljena računica svih troškova. Možda vam se ne svidi prva ponuda koju dobijete, ali vam se dopadne druga ili treća ponuda za koju ulaganje sa vaše strane iznosi, na primer, 1.500 evra. Vi zatim šaljete potvrdu da želite da investirate u jedan investicioni kvadrat. Potvrde se skupljaju od svih zainteresovanih učesnika i tek kada se skupi dovoljan broj zainteresovanih, prelazi se na naredni korak – potpisivanje ugovora i uplata novca, u ovom primeru već pomenutih 1.500 evra. Ako nema dovoljno zainteresovanih, nema nikakvih obaveza sa vaše strane, niti uplate novca unapred.Kada se prikupe svi zainteresovani, počinje i sam projekat. Tim Investiram2 je odgovoran za čitav proces izvođenja projekta, izgradnju nekretnine, izveštavanje investitora o napretku posla i prodaju izgrađenih stanova. Po prodaji, očekivani profit se deli pola-pola između Investiram2 i samog investitora, tj. vas.

Ako kažemo da investicioni kvadrat, kao što smo pomenuli, košta 1.500 evra, što je njegova proizvodna cena, a njegova prodajna cena je 2.250 evra, dobija se profit od 750 evra, od koji investitoru ide polovina, tj. 375. evra. Dakle, na uloženih 1.500 evra, vaš profit je 375 evra ili 25%. Ako znamo da čitav investicioni ciklus, od placa do prodaje nekretnina prosečno traje dve godine, računica kaže da je vaš prinos na investirani novac – 1% na mesečnom nivou.

Svako zainteresovan ko se registruje na Investiram2 dobija predloge projekata za investiranje. "Investiram na kvadrat" je svojevrsni investicioni butik, specijalizovan za investicije u stanogradnju i nekretnine, u kome moge da se razgledaju investicione opcije i potencijalno izabere neka za investiranje. A u tom razgledanju će se svakako unapređivati znanja o investiranju i na taj način sprovesti i edukacija na tu temu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
investiram na kvadrat investicioni kvadrat kupovina kvadrata investiram2 investiranje u nekretnine dušan uzelac izgradnja stanova

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana