Tekst objavljen: 18.11.2013 10:30        


Za razliku od automobila, auto osiguranje ne možete da “provozate” i da testirate da li vam zaista odgovara. Ali ako želite da za svoj novac kupite kvalitetno osiguranje, trebalo bi da preduzmete neke korake koji će vam omogućiti najbolji proizvod po najnižoj ceni.

Kako da uštedite prilikom kupovine autoosiguranja?

Pronađite najbolju ponudu kasko osiguranja - Osiguranjeonline

Kada kupujete auto osiguranje, to nije jednostavno osiguranje. Vi se na taj način osiguravate i od sudara, oštećenja na autu, telesnih povreda i tako dalje.

Svakako, osiguravajuće društvo može vam pomoći, ali, imajte na umu da što više polisa osiguranja kupite to znači više provizije za osiguravajuće društvo. Stoga je bolje da se raspitate što više o različitim vrstama auto osiguranja.

Takođe, možete uštedeti novac upoređujući osiguranja. Mada će većina ljudi kupiti proizvod kod prvog prodavca, kako bi uštedeli na gorivu, nemojte da budete u toj grupi.

Na taj način što ćete obići uporediti vrste osiguranja i ono što dobijate za svoj novac, na duže staze uštedeće vam mnogo više novca od tih jednokratnih troškova koje imate dok tražite pravu polisu osiguranja.

Prema istraživanjima troškovi polugodišnjeg osiguranja auta mogu da variraju i do nekoliko stotina evra, u zavisnosti od osiguravajuće kuće.

Nemojte otići u osiguravajuće društvo čije usluge koristi vaš rođak, prijatelj ili komšija, ili u prvo čiju reklamu vidite. Čak iako plaćate neku drugu vrstu osiguranja, ne mora da znači da će u toj osiguravajućoj kući u kojoj imate polisu za vas biti povoljnije osiguranje auta.

Ukoliko želite da dobijete kvalitetano osiguranje za vaš novac raspitajte se dobro o mogućnostima osiguranja i prilikom kupovine auta, jer neki prodavci mogu da vam ponude gratis osiguanje.

Međutim i tu je potreban oprez jer je naophodno da znate šta tačno to osiguranje pokriva.

Troškove osiguranja koje plaćate uporedite jednom godišnje sa ponudama drugih osiguravajućih kuća. Nije sramota promeniti osiguravajuću kuću, ako vam nudi bolje usluge.

Pronađite najbolju ponudu kasko osiguranja - Osiguranjeonline

Kada kupujete osiguranje budite slobodni da kontaktirate nekoliko različitih osiguravajućih kuća i da zatražite od njih da vam daju najbolju ponudu u skladu sa autom koji vozite i vašim vozačkim navikama.

Svaki vozač je specifičan. Neko kupuje klasično osiguranje, neko želi da dodatno osigura auto ukoliko je više uložio u njega. Osiguranja nisu jednoobrazna i zbog toga ne trebate da bude lenji i da kupite prvo što vam se ponudi.

Bilo da kupujete direktno ili putem interneta, ključno je da u razgovoru dajete tačno iste detalje osiguravajućim društvima (tri li više) da bi ste mogli da upredite ponude.

 

Da li treba da izabere najjeftinije autoosiguranje? Ne sasvim.

Niska cena ne mora da vam garantuje isti kvalite usluge. Morate, na primer, da budete sigurni da kompanija, između ostalog, obezbeđuje odgovarajuću uslugu ukoliko podnesete žalbu.

Iz tog razloga, pojedinci su spremni da plate više.

Niko ne voli da kupuje osiguranje, jer je to roba koja je najbolja ako se ne koristi.

Ali mislite na pomenutih nekoliko stotina evra razlike koje možete da uštedite ako se dobro raspitate o ponudama osiguravajućih kuća, pa vas petominutno traganje za osiguranjem neće toliko boleti.

Pronađite najbolju ponudu kasko osiguranja - Osiguranjeonline

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Guest 09.09.2012 9:57

    Ali to mi nije jasno, ako nije državna firma, čija je? Mislim, sigurno nije priavtna? Ili se varam?Inače, i ja sam čuo tu potpuno istu priču, da ne mogu da dobiju na sudu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
osiguranje automobila auto osiguranje auto kasko osiguranje kasko kasko osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana