Tekst objavljen: 13.09.2022 13:45        


Pozicioniranje i ličnost brenda leže u njegovom vizuelnom identitetu

Kako napraviti brend koji će biti uspešan na tržištu?


Kreiranje sopstvenog brenda je ono što će vaš biznis učiniti da se istaknete u moru konkurencije, kreira vašu ličnu publiku i dovodi nove znatiželjne klijente. Preduzetnici najčešće prave grešku na samom početku, verujući da brend čini ime ili dobar dizajn. Ilustratorka i brend dizajnerka Kris Rosu objašnjava da je "stvaranje idealnog brenda rezultat brojnih međusobno povezanih elemenata koji imaju za cilj da promene percepciju potrošača o vašoj kompaniji".

No, kako ovo izgleda u praksi i koje su to osnovne stvari na koje treba da obratite pažnju?

Prva lekcija: Identitet prodaje brend

Ilustratorka ističe da se vizuelni identitet brenda razvija kroz proces njegovog dizajna, koji uključuje razvoj kohezivnog sistema komponenti dizajna kao što su logotipi, boje, tipografija, ilustracije i fotografija.

Pozicioniranje i ličnost brenda leže u njegovom vizuelnom identitetu. Stoga je potrebno kreiranje, istraživanje i strategija kako bi se postigao najefikasniji brend dizajn.

Druga lekcija: Ne štedite na kvalitetu

Fotografija brenda predstavlja kolekciju fotografija koje predstavljaju vašu kompaniju i dopunjuju vaš vizuelni identitet kroz korišćenje boja, tonova, rekvizita, podešavanja i drugih elemenata.

Fotografije vas samih, zaposlenih, vaših proizvoda i same proizvodnje koje izdvajaju vašu kompaniju od konkurencije mogu biti uključeni.

Treba da uložite u dobrog fotografa za svoj brend jer bez ovog dela vaš sajt i profil na društvenim mrežama neće biti potpun.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Treća lekcija: Nisu to mahom nabacane reči

Iako se nekada pisanje čini najlakšim delom posla, opis onoga što radite trebalo bi da ostavi dugotrajan utisak na onoga ko ga čita, kao i da ga natera na reakciju.

Dobar opis poboljšava percepciju brenda. Takođe, daje kreiranom sadržaju svrhu.

Četvrta lekcija: Kažete, ne treba vam sajt?

Kako objašnajva Kris Rosu, svaki brend treba da ima svoj sajt i razlozi su razni:

Svesnost - Veb stranica olakšava posetiocima da shvate ideale vaše kompanije. Ovo obuhvata stilske komponente, ciljno tržište i druge značajne faktore koji mogu uticati na odluke posetilaca o tome da li da izaberu vašu kompaniju ili ne.

Kreiranje lidera - Cilj sajta bi trebalo da bude prikupljanje lidera između posetilaca. Ovo je razlog zašto je sajt od krucijalne važnosti za male biznise.

Poziv na akciju - Stranice na vašem sajtu treba da sadrže jasne i dobro promišljene pozive na akciju.

Izgradnja poverenja - U trenutnoj online eri, većina potrošača ne bi verovala firmi (bez obzira o kojoj vrsti poslovanja se radi) ako nema veb lokaciju. Jednostavno nema opravdanja da nemate veb lokaciju, bez obzira na prirodu vašeg poslovanja ili veličinu vaše prodaje.

Podizanje vidljivosti - Vaša veb lokacija treba da poveća vidljivost vaše kompanije na mreži, što je od suštinskog značaja ako želite da nastavite da beležite rast. Na primer, više biste voleli da potencijalni potrošač pronađe vašu kompaniju preko Gugl pretrage.

Peta lekcija: Komunikacija je ključ uspeha

I kratkoročno i dugoročno planiranje komunikacija može se koristiti za niz projekata i kampanja, kako interno tako i izvan nje. Dobar je za:

  • Pozitivne odnose sa javnošću i upravljanje reputacijom;
  • Za upravljanje krizama;
  • Da podrži poslovne ciljeve
  • Da izgradi odnose u zajednici i da bude odgovoran prema zainteresovanim stranama.
Šesta lekcija: Bez socijalnih mreža - ne može

Novo igralište koje povezuje sve demografije su socijalne mreže. One omogućavaju besplatan pristup velikoj publici potencijalnih klijenata za bilo koji proizvod, što je san svakog trgovca.

Da li se sve vreme i trud uopšte isplate? Evo pet razloga zašto je odgovor na ovo pitanje - veliko da:

  • Mogu smanjiti vaše ukupne troškove marketinga;
  • Nude bolju korisničku uslugu;
  • Kreira glas;
  • Učinite sebe vidljivim
  • Gradi lojalnost i poverenje.
Da biste postavili plan komunikacije na mreži i izabrali najbolje kanale za svoje poslovanje, možete sarađivati sa menadžerom društvenih medija.

Sedma lekcija: Držite klijente blizu

Važno je da svoje klijente i potencijalne klijente držite blizu svog brenda.

Stoga je korišćenje biltena za promociju poslovanja, robe i usluga uvek dobrodošla.

Ako klijenti i potencijalni klijenti samo vide vaše reklame ili dobiju promotivne e-poruke, možda imaju ograničeno razumevanje onoga što vaše preduzeće može da pruži. Veću sliku stvara sadržaj biltena.

Uključite veze ka daljem detaljnijem materijalu na vašoj veb stranici da biste podstakli ljude da saznaju više.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uspeh na tržištu uspešan brend lekcije za uspešan brend brend brendovi tržište uspešan biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana