Tekst objavljen: 02.06.2014 13:56        


Jeste li ikada primetili kako iznenada zavlada tišina nakon što uđete u kancelariju? Možda to ipak ne umišljate – novo istraživanje pokazalo je da gotovo polovina zaposlenih u velikim organizacijama ne voli svoje kolege.

Ne volite ljude sa kojima radite? Niste jedini

Kompanija Regus, koja se bavi iznajmljivanjem poslovnih prostora, sprovela je istraživanje i došla do doista zanimljivih podataka. Naime brojke pokazuju da 49 odsto zaposlenih u kompanijama sa više od 250 zaposlenika ne voli svoje saradnike.

S druge pak strane, u manjim kompanijama, onima sa manje od 49 zaposlenih, svega 16 odsto zaposlenih ne voli svoje kolege, prenosi news.com.au.

Najčešći razlozi zašto zaposleni ne simpatišu kolege s kojima rade su: loša radna etika (31 odsto), nesposobnost obavljanja posla kako treba (19 odsto) i kolege koji sebi više daju na važnosti i nametljivi su (18 odsto).

Većina zaposlenih takođe ne voli kolege koji se smatraju predobrim da bi naporno radili (11 odsto), a zaposleni u manjim organizacijama najmanje simpatišu kolege s kojima se teško dogovoriti i rasporediti radne zadatke.

U slučaju kada se zaposleni ne slažu sa kolegama na radnom mestu, prvi najčešći potez je upravljanje učinkom, a u istraživanju više od trećine zaposlenih kaže kako bi bili spremni više da rade kada bi bolje razumeli svoje kolege dok šest odsto njih kaže kako bi kolege koje ne simpatišu bez razmišljanja - otpustili.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
posao radno mesto radna mesta zaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana