Tekst objavljen: 16.07.2013 14:30        


Građevinska direkcija Srbije (GDS) u prethodnih nedelju dana sklopila je petnaestak ugovora o beskamatnoj pozajmici u iznosu do 7,4 odsto kupcima prvog stana u voždovačkom naselju Stepa Stepanović u Beogradu.

Do stana u Stepi moguće i uz beskamatnu pozajmicu

Odobravanje pozajmice je počelo 8. jula, a interesovanje kupaca za tu pogodnost je veliko jer su na taj način uspeli da obezbede dodatna sredstva i tako povećaju učešće za stambeni kredit, što u protivnom ne bi mogli i morali bi da odlože kupovinu stana dok taj novac ne prikupe.

Za subvencionisani kredit za nekretninu od 70.000 evra, sa učešćem od 10 odsto, mesečna rata može da bude umanjena sa 363,96 na 334 evra. Reč je o kreditu banke na 240 meseci i kreditu države na 60 meseci. Ako je reč o komercijalnom kreditu za nekretninu iste vrednosti, ali sa učešćem od 20 odsto i rokom otplate od 25 godina, mesečna rata može da bude smanjena sa 327 na 296,79 evra.
Istovremeno, neki kupci su tu pozajmicu iskoristili da obezbede veći stan za nekoliko kvadrata za koji nisu imali dovoljno novca.

GDS je donela odluku da u periodu od 90 dana svima koji kupuju prvi stan u beogradskom naselju Stepa Stepanović omogući beskamatnu pozajmicu u iznosu do 7,4 odsto vrednosti stana.

Kupac će tako moći dodatno da smanji svoje kreditno zaduženje, tako što će povećati iznos učešća, a smanjiti ratu za kredit u proseku za oko 10 odsto.

Direkcija navodi da će svakom ko kupuje prvu nepokretnost i ostvaruje pravo na povraćaj PDV-a omogućiti tu pozajmicu. Pozajmljeni novac kupci će vraćati GDS tek kada njima država vrati iznos na ime plaćenog PDV-a.

Uz povećano učešće biće smanjen ukupan iznos zajma dužnika, pa će plaćati i niže mesečne rate tokom svih godina otplate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina stana kupovina nekretnine stambeni kredit stambeni krediti subvencionisani stambeni krediti Stepa Stepanović

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana