Tekst objavljen: 04.06.2013 9:20        


Ar poljoprivrednog zemljišta uzduž i popreko, oko grada, može da se kupi i za 100 evra. Cene, međutim, idu i do nekoliko hiljada evra, a zavise od blizine puta, veze sa centrom i postojanja vodovodne, kanalizacione mreže i elektrike.

Kuća i plac u Beogradu za 20.000 evra? Može i to

Pogledajte kompletnu ponudu stambenih kredita


Najjeftinije je Ropočevo sa oko 100 evra po aru, a najskuplji Slanci i Višnjička banja sa cenama od 2.000 do 3.500.


Kad sve stave na papir - troškove za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, njegovu prenamenu u građevinsko, zidanje kuće, pa čak i uvođenje infrastrukture - sve više Beograđana procenjuje da je beg na periferiju najisplativija varijanta. Za one koji vole mir, dvorište, baštu i voćkice - malo vožnje kolima ili busom do grada i nije neki problem.
Zapuštene njive, voćnjaci, pa i vinogradi, zaboravljene vikendice u okolini grada, ponovo postaju zanimljive Beograđanima, umornim od gradske vreve. Od centra beže i oni koji traže najjeftiniju opciju da se skuće, ili da se bave poljoprivredom - koliko da prežive, ili premoste rupu do plate i penzije.

- Sve što je dalje od Beograda, može da se nađe i za manje od 100 evra po aru - kaže Vladimir Jeremić iz agencije "Ideal konsalting".

Prema njegovim rečima ima lokacija na kojima se može i zidati ili obrađivati zemlja, kao u Ropočevu u Sopotu i Ripnju u Voždovcu, po ceni od 60 do 120 evra po aru. Jeftin je i Begaljički deo, gde uz auto-put stoje hektari zapuštenih plantaža, ali ko namerava tu i da stanuje, morao bi da uloži novac u uvođenje vode i struje.

Po rečima Anđelke Ostojić iz agencije Loksiko, nepravedno zapostavljena je Višnjička banja. Ovde je ar poljoprivrednog zemljišta oko 2.000 evra, ali je veoma blizu gradu.

Prema njenim rečima, vikendica od 50 kvadrata sa 13 ari placa može da se kupi za 20.000 evra, na Avali, u Belom Potoku i na Trešnji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    visiteur 04.06.2013 17:21

    Ja nigde nisam video te placeve po 100-200 evra po aru, mnogo su skuplji po oglasima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija prodaja nekretnine prodaja kuće kupovina nekretnine kuće kuća na prodaju kuća kupovina kuće izgradnja kuće cene kuća Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana