Tekst objavljen: 15.08.2013 12:30        


Nacionalna korporacija Srbije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) ove godine je odobrila 1.140 subvencionisanih stambenih kredita, a novca ima za još oko 580. Kako je rečeno u toj korporaciji, iz budžeta je izdvojeno ukupno milijardu dinara za subvencionisaje stambenih kredita.

Kupujete stan? Država ima para da vam pomogne

Ako se nastavi dosadašnja dinamika podnošenja zahteva, taj iznos će biti dovoljan za odobravanje kredita do kraja godine.

U NKOSK su istakli da krediti realizuju bez zastoja.

"Sada je u obradi oko 40 zahteva za kredite, svakog dana dobijamo nove i donosimo odluke", kazali su u Nacionalnoj korporaciji.

Od odobrenih subvencionisanih kredita 33,34 odsto je za kupovinu stanova u beogradskim naseljima "Stepa Stepanović" i "Dr Ivana Ribara" koje gradi Građevinska direkcija Srbije.

NKOSK je naveo da je minimalno učešće korisnika subvencionisanog kredita deset odsto, a kod poslovnih banaka 20 odsto. Uz to je deo od deset odsto koji se plasira iz budžeta beskamatan i otplaćuje se 25 godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    dusica 09.12.2013 12:43

    Postovani,predali smo zahtev za subvencionisani stambeni kredit Komercijalnoj banci,30.09.2013. u Subotici,dobili smo obavestenje od NKOSK 23.10.2013. da je zahtev odobren i da su ugovori na pripremi u nadleznom ministarstvu.Od tada nemamo nikakvu informaciju,a pod pritiskom od investitora smo svakodnevno.Referenti nemaju informaciju,a mi nemamo kome da se obratimo..Da li nam mozete sugerisati kome da se obratimo,jer je situacija nepodnosljiva.Unapred zahvalni,Dusica i Dusan

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupovina stana kupovina nekretnine stambeni kredit stambeni krediti subvencionisani stambeni krediti NKOSK Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana