Tekst objavljen: 05.07.2013 13:31        


Svi budući kupci prvog stana u naselju Stepa Stepanović u Beogradu, u naredna tri meseca mogu da računaju na beskamatnu pozamicu Građevinske direkcije Srbije u iznosu do 7,40 odsto vrednosti stana. Ovaj novac kupci vraćaju Direkciji tek kada njima država vrati iznos na ime plaćenog PDV.

Naselje Stepa Stepanović: Za stan zajam bez kamate

- Na ovaj način Građevinska direkcija Srbije u narednih 90 dana omogućava kupcu da dodatno smanji svoje kreditno zaduženje, povećavajući iznos učešća, čime bi u proseku smanjio ratu za kredit za oko 10 odsto - objašnjavaju u Direkciji.

KOLIKO NOVCA

Pozajmica Građevinske direkcije Srbije se odobrava bez kamate, ali se vezuje za srednju vrednost evra. Dobija se onoliko novca, na koliki povraćaj PDV kupac ima pravo. Podsetimo, svaki kupac prvog stana ima pravo na povraćaj PDV za površinu do 40 kvadrata i još na 15 dodatnih kvadrata za svakog člana domaćinstva, koji takođe ne sme da ima nekretnine u svojini.
- Postoji još jedna pogodnost: kupac dobija mogućnost da putem ove beskamatne pozajmice obezbedi za sebe veću stambenu jedinicu, odnosno da kupi onoliko kvadrata više koliko iznosi pozajmica, jer će ta sredstva vratiti Direkciji iz povraćaja PDV.

Najpovoljniji stambeni krediti na tržištu su oni sa subvencionisanom kamatnom stopom, koje pomaže država.

Za njih je neophodno obezbediti učešće od 10 odsto, što, uz zadovoljavajuću kreditnu sposobnost, predstavlja jedan od najvećih problema građanima prilikom podnošenja zahteva za kredit.

Obezbeđivanje "živog novca" prilikom traženja kredita obično se rešava privatnim pozajmicama ili tako što neko iz porodice podigne dodatni keš kredit.

- U slučaju da se odluči za pozajmicu Građevinske direkcije Srbije, kupcu će biti neophodno da obezbedi samo pet odsto odsto na ime kapare, a dodatnih do 7,40 odsto, obezbediće kroz beskamatnu pozajmicu GDS, koju će vratiti iz sredstava koje dobije nakon refundacije PDV - objašnjavaju u Direkciji.

- Na ovaj način kupac će imati maksimum 12,40 odsto učešća za kredit.

Uz povećano učešće, biće smanjen ukupan iznos zajma dužnika, pa će on plaćati i niže mesečne rate tokom svih godina otplate. Na primeru kredita od 70.000 evra, mesečna rata može da padne sa 363,96 na 334 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Stepa Stepanović Građevinska direkcija kupovina stana kupovina nekretnine stan na kredit stambeni kredit kredit za stan subvencionisani stambeni krediti

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana