Tekst objavljen: 24.01.2013 7:46        


Sve je više Beograđana koji gazdu menjaju za - recepcionera. Za mesečnu "kiriju" od 170 evra, u koju su uračunati svi troškovi - za struju, vodu, grejanje, zamenu posteljine, sređivanje sobe i kablovsku televiziju, iznajmljuju sobu - u hotelu. Em nema računa, em dobiju i sobaricu. A lokacija ekskluzivna. U samom centru grada.

Nemate pare za stan? Preselite se u hotel u centru

U hotelu "Slavija" već nekoliko godina gostima nude mogućnost da po povoljnijim cenama sobe plaćaju na mesečnom nivou. Troškovi su još i manji ako se iznajmi dvokrevetna soba, koja košta 210 evra.

ŽELEZNIČAR MALO SKUPLJI

Sličnu ponudu imaju i u hotelu "Železničar". Mesečni najam sobe u ovom hotelu iznosi 35.000 dinara za jednokrevetnu, 50.000 za dvokrevetnu i 60.000 dinara za trokrevetnu sobu. - To jeste mnogo manje nego da izdajemo sobe na dnevnom nivou, ali mnogo je bolje tako nego da je hotel prazan - kaže Vesna Simić iz hotela "Železničar".
Decenijama zapuštene sobe u ovom hotelu ponovo su oživele kada su se studenti i radnici preračunali i zaključili da im je jeftinije da iznajme sobu u hotelu u centru grada nego sobičak u privatnom stanu na periferiji.

I za upravu hotela računica je jednostavna. Troškovi održavanja hotela, koji je još u državnom vlasništvu, ogromni su bez obzira na to da li su sobe popunjene ili prazne.

A ako se sobe izdaju po minimalnim cenama, to je dovoljno da se pokriju bar osnovni troškovi.

- Naš hotel je najveći u Srbiji, u obe kule ima 600 soba - objašnjava direktor Veselin Jovićević. - Teško je to popuniti, posebno zimi, a troškovi su ogromni, bilo gostiju ili ne. U "Slaviju luks" dolaze poslovni ljudi i turisti, ali kula B je imala goste samo kada dođu ekskurzije. Pa zašto onda ne bismo izdavali sobe po ceni koja bar pokriva osnovne troškove. Zato smo odvojili šest spratova u kuli B koje izdajemo stanarima na mesec dana. Razmišljamo i da proširimo ponudu pošto je ekskurzija za koje čuvamo drugi deo kule - sve manje.

Interesovanje za mesečni najam soba u "Slaviji" je veliko, a u svakom trenutku je popunjeno bar osamdeset odsto od ukupno 126 soba. Jovićević je uveren da bi gostiju bilo da popune i duplo više soba i da bi, kada bi se ova ponuda proširila, hotel mogao na tome i da zaradi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
životni troškovi troškovi života Beograd hoteli hotel

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana