Tekst objavljen: 03.07.2013 9:00        


Agenti nekretninama u Beogradu, nadaju se da će i ovog leta porasti prodaja splavova-kuća. Trenutno je ponuda u agencijama mala, ali se u oglasima na internet stranicama i štampanim verzijama nude ploveće kuće na Savi i Dunavu, po cenama od oko 15.000 evra.

Samo za hrabre: Splavovi u Beogradu za 15.000 evra

Od kako su krenule tropske vrućine, verovatno su mnogi poželeli da se presele na reku, pomislili kako bi prijalo imati kuću na vodi.

Najveći problem za slab promet splavova, kako tvrde agenti, je vanknjižno vlasništvo sa neizvesnim statusom, za koje ne postoji garant da jednoga dana neće biti uklonjeni.

Cene iznajmljivanja splavova su različite i uglavnom su stvar dogovora između zakupca i vlasnika - kažu iz Pandore. - Mogu biti od nekoliko stotina evra do čak hiljadu za neke luksuzne varijante. Kada su "luks" varijante u pitanju, ima ih, ali ne puno i vlasnici su radije za iznajmljivanje na određeno vreme - za neki projekat, žurku i slično, nego za duži period. Agencija Maribojas u ponudi ima splav restoran od oko 320 kvadrata, kod "25. maja", potpuno opremljen po ceni od 180.000 evra.
- U pitanju je kupovina sa velikim rizikom - kaže Zoran Stojanović iz agencije Luks houm. - Zato, između ostalog i nemamo splavove u ponudi. Rizično je dati određenu sumu novca za objekat za koji ne postoji potvrda vlasništva, ne može da se uknjiži. Uglavnom se ti objekti prodaju privatnim varijantama, od uva do uva.

Međutim, postoje i agencije koje nude kućice na novobeogradskom Savskom keju, Adi Međici, Starom Sajmištu, Adi Ciganliji, Makišu.

- Imamo sve vrste nekretnina u ponudi, pa i splavove - kažu iz agencije ABC Pandora. - Najveći broj splavova u ponudi su u komercijalne svrhe, dok je onih za stanovanje manje. I potražnja za njima je manja, ali uglavnom su to zahtevi osoba koje znaju šta žele. Avanturisti po prirodi i ljubitelji reka najčešće su zakupci ovakvih nekretnina. Očekujemo da će sa lepim vremenom porasti i broj zainteresovanih za ovakvu kupovinu. Osim toga, sve veća kriza otežava ljudima odlaske na letovanja, pa se većina radije odlučuje da odmor provede pored reke.

Kako iz Pandora kažu ponuda i potražnja mnogo su manje nego kao kod standardnih nekretnina. Većina vlasnika u popularnijim zonama - novobeogradskim blokovima i Adi ciganliji svoje splavove postavljaju legalno.

- Za splavove je jedino dobra investicija luksuzna varijanta - kažu iz Pandore. - Tada je moguće iznajmiti splav i na određeno vreme ili za neki projekat ili pak živeti tokom letnjih meseci na njemu. Kada su manji splavovi u pitanju, ova "skromna" investicija od oko 15.000 evra je samo u užitak na vodi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Beograd kupovina stana prodaja stana kupovina nekretnine prodaja nekretnine cene nekretnina cena nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana