Tekst objavljen: 21.06.2013 10:10        


Procenjuje se da je u BiH samo za prva tri meseca ove godine aktivirano oko 50 hipoteka zbog neredovnog izmirenja stambenih kredita.

U BiH za tri meseca građanima oduzeto 50 stanova

U nedavno objavljenom izvještaju o stanju u bankarskom sektoru u prvom kvartalu ove godine, u Agenciji za bankarstvo FBiH ističu da u sektoru stanovništva najlošiji pokazatelj učešća u nekvalitetnim kreditima imaju krediti plasirani zanatlijama – sa 29,4 odsto.

Navodi se i da relativno visoko učešće nekvalitetnih kredita od 14,6 odsto imaju stambeni krediti.

U istom periodu krediti pokriveni hipotekama, odnosno nekretninama, u Republici Srpskoj bili su upola manji i iznosili su blizu 2,3 milijarde KM sa stopom rasta od tri odsto u odnosu na kraj prošle godine.

- Od početka godine do 31. marta po osnovu naplate potraživanja aktivirane su hipoteke na 18 kredita u sektoru pravnih lica u iznosu od 5,6 miliona KM. U istom periodu u sektoru građana aktivirane su hipoteke na 17 kredita, gotovo svi stambeni, u ukupnom iznosu od 600.000 KM - navela je portparol Agencije za bankarstvo Srpske Sanja Zec.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
oduzimanje imovine oduzete nekretnine hipoteke hipoteka aktivrana hipoteka aktivirane hipoteke otplata kredita kašnjenje u otplati stambeni krediti stambeni kredit bosna i hercegovina BiH

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana