Tekst objavljen: 31.05.2013 13:30        


Cene izdavanja stanova u Beogradu i Novom Sadu poslednjih godina ne prestaju da padaju, a stanodavci se zbog krize ne usuđuju da ih povećaju čak ni tokom leta, kada raste interesovanje studenata za smeštaj.

Uprkos navali, cene izdavanja stanova padaju

Tako se, recimo, garsonjera od oko 25 kvadrata na obodu Beograda može iznajmiti i za svega 120 evra, dok zakup iste takve u centru grada košta u proseku 200 evra.

Slične cene su i u Novom Sadu, gde za potpuno opremljenu grasonjeru u novogradnji studenti treba da izdvoje 140 evra.

- Cene iznajmljivanja stanova drastično su pale i nema govora da će ih stanodavci podizati u skorije vreme jer, jednostavno rečeno, narod nema para. Ono što je u finansijskom smislu bilo nezamislivo pre pet godina, danas je realnost. Primera radi, na Vračaru u samom centru Beograda možete iznajmiti stan od oko 80 kvadrata za 400 evra. Za studente je to odlična prilika, budući da u takvom stanu komotno može živeti njih četvoro - govori Nedeljko Malinović iz agencije “Legat”.

Poslednje dve, tri godine, i potražnja je veoma mala, pa preko cele godine ima dosta praznih stanova. Kako je ponuda velika, stanodavci nemaju izbor nego da spuštaju cene. Više nema potrebe unajmiti stan u julu i plaćati dva ili tri meseca, jer je razlika u ceni u julu ili septembru svega 10 ili 15 evra.

Kako bilo, za studente su najskuplji stanovi u neposrednoj blizini fakulteta jer stanodavci znaju da akademci takve i najviše žele.

- Najskuplje garsonjere u Beogradu koštaju 250 evra, ali one su luksuzno opremljene, u samom centru grada i najčešće odmah pored samih fakulteta - dodaje Malinović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    jovan 02.06.2013 15:04

    Iako raste zainteresovanost studenata za smestaj,to ne znaci da su puni para. Za nas koji nemamo pomoci od roditelja tj od nikoga, veoma je bitno naci jeftinu garsonjericu. Jer i sa malom stanarinom je tesko finansirati zivot,studije i placati kiriju.

  2. User image
    Ma nemoj 01.07.2013 12:59

    Pa na zapadu je normalno da student radi sa strane kako bi sebe izdržavao. Ne, nego lezi lebu da te jedem. Još kad profesori ne bi bili tako strogi i obarali na ispitima, Bog da nas vidi...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stanovi jeftini stanovi studenti iznajmljivanje iznajmljivanje stana iznajmljivanje nekretnine pad cena Beograd novi sad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana