Tekst objavljen: 20.06.2013 15:30        


Poreski obveznici će od 1. januara sledeće godine poreze i doprinose plaćati samo jednim računom, što će za njih predstavljati značajno olakšanje, najavila je danas savetnik u Ministarstvu finansija i privrede Milica Bisić.

Sledeće godine plaćanje poreza jednim računom

- Poreski obveznici će sve plaćati jednim jedinim računom, a Poreska uprava će potom sama raditi administraciju i raspoređivanje naplaćenih sredstava po fondovima, prema opštinama - rekla je Milica Bisić, govoreći na panelu posvećenom poreskoj politici u okviru ekonomskog Vivaldi foruma na Mokroj Gori.

Ona je navela da se do sada dešavalo da bude i do 205 uplatnih računa i čak 35 poreskih prijava i izveštaja. Kako je rekla, novom merom će se rešiti problem proknjižavanja i biti olakšan taj sistem plaćanja.

Milica Bisić je navela primer da se ponekad dešava da firma plati zarade i pogreši sifru opštine pa na jednoj opštini preplati sredstva, a na drugoj ostane u dugu.

- Onda mora da se preknjižava, što je mukotrpno, jer tamo gde je u dugu, firma ima kamatu, a gde ima preplatu nema ništa - kazala je ona.

Trenutno se rade potrebne softverske i hardverske pripreme za sprovođenje te mere. Bisićeva je, takođe, izrazila uverenje da će od polovine iduće godine plaćanje poreza moći da se obavlja elektronskim putem.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plaćanje poreza vivaldi forum e-plaćanja porez jednim računom milica bisić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana