Tekst objavljen: 04.07.2013 12:30        


U svom prvom mesecu na američkom tržištu, Fijat 500L je pronašao 541 kupca. Ovaj uspeh je još veći kada se zna da italijanski proizvođač vozila još uvek ima limitirani broj salona i da se 500L još uvek ne uvozi u većoj meri u SAD.

Amerikanci kupili 541 "fiću", sad osvaja Rusiju

Fijat je inače na američkom tržištu u junu plasirao 4.050 vozila, što je rast od jedan odsto, a najveće zasluge idu upravo 500L koji je uspeo da nadoknadi veliki pad modela 500.

Generalni direktor kompanije Fijat automobili Srbija (FAS) Antonio Čezare Ferara izrazio je nadu da će se automobil Fijat 500L uskoro naći i na tržištu Rusije.

On je istakao da FAS ruskom tržištu može da ponudi široku lepezu Fijata 500L - od standardnog, preko sportskog, do porodičnog modela.

Fijat 500L u raznim modelima i verzijama izvozi se iz Srbije u više od 100 zemlja, a od nedavno može da se kupi i na tržistu SAD.

Do sada je iz FAS-a izvezeno 80.000 automobila Fijat 500L.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Amerika sjedinjene američke države SAD fabrika automobila automobilska industrija izvoz automobila novi automobili prodaja automobila kupovina automobila 500l Fiat fijat fijat automobili srbija srpski fijat rusija partnerstvo sa Rusima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana