Zvanični kurs Evra za dan 11.05.21. :: 117.5749 rsd
Tekst objavljen: 27.03.2013 14:10        


Evropska komisija smatra da mora da se preispita da li je mera Vlade Srbije kojom se subvencioniše Fijat u skladu sa Prelaznim trgovinskim sporazumom, kaže portparol komesara za proširenje Peter Stano i dodaje da Komisija proučava ovo pitanje i da je u kontaktu je sa srpskim vlastima.

Evropska komisija: Ispitati subvencije za Fijat

- Komisija je uočila meru kojom se subvencioniše proizvođač automobila da bi u Srbiji mogao da ih prodaje sa popustom. U okviru Prelaznog trgovinskog sporazuma, koji je Srbila sklopila sa EU, mora da se preispita kompatibilnost ove mere, a pogotovo sa odredbama o državnoj pomoći - rekao je Stano.

Ministar finansija Mlađan Dinkić rekao je nedavno da će kupovinu modela ''fijat 500 L'' po nižoj ceni finansirati Fijat, a ne država, koja je subvencionisala otvaranje novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da taj novac bude usmeren za subvencionisanje domaćeg ''fijata 500 L'' popustom od 3.000 evra, umesto da ide kompaniji.

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Aleksandar Ljubić rekao je, na kritke uvoznika zbog subvencionisanja Fijata 500L, da je strategija vlade otvaranje novih radnih mesta i upošljavanje što više ljudi, i da ni jedan lobi, pa ni uvozniči, ne može vladu pokolebati u tome.

- Da su matične kuće uvoznika odlučile da subvencionišu kamatne stope, ili da su doneli odluku da otvore nova radna mesta, mi bismo ih podržali u tome - naglasio je Ljubić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fijat fijat automobili srbija Fiat 500l fabrika automobila kupovina automobila prodaja automobila EU evropska unija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana