Tekst objavljen: 01.07.2013 15:30        


Zbog sve lošijeg životnog standarda, prodaja automobila ide znatno lošije. Ne traže se ni nova, niti polovna vozila. U prvih pet meseci ove godine prodato je svega 9.415 vozila.

Petrović: Katastrofalna prodaja automobila u 2013.

Ne pomažu ni “specijalne akcije i popusti”, plaćanje čak i odmora za dve osobe kupcima novih četvorotočkaša, jer jednostavno narod više nema para. Ne pomažu mnogo ni sve povoljniji auto-krediti zbog bojazni potencijalnih kupaca od gubitka radnog mesta.

Da se kriza najbrže prolazi ako ste zavaljeni u udobnim sedištima limuzina, zna i ovdašnja bogata klijentela, koja u auto-salone ne ulazi da bi samo uživala u čarima lepih hostesa, kao većina srpskog (muškog) stanovništva. - Audi je prodao oko 50, BMV 40, a i Mercedes je tu negde – kaže prvi čovek Srpske asocijacije uvoznika automobila Miloš Petrović.
- Rezultati prodaje u maju su ravni katastrofi – kaže Miloš Petrović predsednik Srpske asocijacije uvoznika automobila.

Prodato je samo 2.391 novo vozilo. Od tog broja 2.224 su putnički automobili, a 167 su laka komercijalna i dostavna vozila, što je još porazniji podatak po našu privredu.

Petrović objašnjava i da je kragujevačka fabrika FAS prodala 413 vozila “500 L” što lošu krvnu sliku ostalih uvoznika čini još alarmantnijom.

- Počela su otpuštanja radnika i u kompanijama u dilerskim mrežama u kojim je to do skoro bilo nezamislivo – kaže Petrović.

U poređenju sa prošlom mesecom pad prodaje od 70 vozila se i ne čini ogromnim, a u odnosu na isti mesec prošle godine je čak prodato i nešto više vozila, ali podsećanje na maj 2008. kada je kriza i počela, pokazuje pad od skoro 40 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
polovni automobili polovnjaci polovnjak kupovina automobila prodaja automobila novi automobili Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana