Tekst objavljen: 20.06.2013 11:30        


Srbija se sprema da strategijski izvozni ekskluzivitet u Rusiju, umesto na izvoz hrane, spiska na jednokratan izvoz Fijatovih automobila, iako je tamo tražnja za njima ravna nuli, upozorava Glas Rusije.

Rusima šaljemo 10.000 "fića" ali tamo ih niko neće

Fijatova vozila prošle godine doživjela su fijasko veka na ruskom tržištu. Zajedno sa Krajslerom, udeo Fijata na tržištu Rusije je tek 0,29 odsto, a čitava grupa u Rusiji je za godinu dana prodala svega 215 "fijata 500″.

"Ekstremno nepopularan“, glavni je opis svakog Fijatovog modela u Rusiji – navodi Glas Rusije.

Ipak, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je nedavno ponovio da je izvoz deset hiljada Fijatovih automobila iz Kragujevca u Rusiju tek prvi kontigent i da tu kvotu smatra samo početkom.

Ali, komentariše Glas Rusije, on u izlivu optimizma ni italijanskoj ni srpskoj javnosti nije saopštio kako stvari zaista stoje.

I tako dok se sprema izvoz Fijatovih modela, Srbija nema objedinjenu ponudu domaćih poljoprivrednih proizvoda za rusko tržište – zaključuje Glas Rusije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodaja automobila izvoz automobila automobilska industrija fabrika automobila 500l Fiat fijat fijat automobili srbija srpski fijat partnerstvo sa Rusima rusija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana