Tekst objavljen: 21.11.2018 13:58        


Aviokompanija "Rajaner" obustaviće 31. marta letove na relaciji Niš-Diseldorf, potvrđeno je utoj irskoj loukost kompaniji.

31. marta ukida se let Niš - Diseldorf

"Nakon komercijalnog i operativnog ispitivanja i analize, linija između Niša i Diseldorfa je otkazana za letnju sezonu 2019. godine. Korisnici usluga niškog aerodroma mogu koristiti druge letove naše kompanije do Berlina, Bratislave, Milana, Bergama i Stokholma", saopštili su u menadžmentu "Rajanera" za Evropu.

"Rajaner" je od 4. novembra ove godine liniju Niš-Diseldorf već redukovao i umesto dva puta nedeljno, njegovi avioni lete na toj liniji jednom nedeljno.Odluku o redukciji irska kompanija obrazložila je štrajkovima zaposlenih, većim troškovima usled otkazanih letova i poskupljenjem nafte.

Pre "Rajanera", aviokompanija "Vizer" najavila je da će početkom januara ukinuti letove od Niša do Malmea, uz obrazloženje da su avioni na toj relaciji nedovoljno popunjeni.

Međutim, zaposleni u niškom aerodromu, koji žele da ostanu anonimni, kazali su da je popunjenost aviona do Malmea i do Diseldorfa više nego odlična.Povodom najave ukidanja letova do Diseldorfa, u Javnom preduzeću Aerodrom Niš, kazali su da je odluka o uspostavljanju ili ukidanju neke aviolinije "legitimno pravo avio kompanije" i na nju aerodrom ne može da utiče.

Poskupljenje cene aviogoriva, dodali su nadležni u niškom aerodromu, u nekoj meri uticalo je na to da aviokompanije primene ekonomičniju strategiju poslovanja i usporilo odluku o uvođenju novih linija.

"S obzirom da je prethodnih godina dokazano da je putnički potencijal za vazdušni saobraćaj iz Niša dovoljno veliki i značajan za angažovanje više kompanija, uvereni smo da će se broj letova i dalje povećavati. Zbog toga smo u stalnom kontaktu sa kompanijama koje sada lete, ali i koje su zainteresovane za otvaranje novih linija u 2019. godini", istakli su u niškoj vazdušnoj luci.

Država je preuzela vlasništvo i upravljanje aerodromom "Konstantin Veliki" avgusta ove godine, a od tada je uvedena jedna nova linija - do Beča.Aerodrom u Nišu prošle godine imao je nešto više od 330.000 putnika, a do kraja godine trebalo bi da ima 360.000 putnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Bivše rukovodstvo aerodroma je međutim, pre prelaska aerodroma u državnovlasništvo, planiralo više od 400.000 putnika do kraja ove godine, a oko pola miliona putnika do kraja 2019. godine.

Projekcije za obe godine radjene su na osnovu činjenice da je već bilo dogovoreno da "Turkiš erlajns" počne da leti u junu ove godine na relaciji Istanbul -Niš, a da "Rajaner" u zimskoj sezoni počne da leti do Atine, dok je sa "Viz erom" ugovaran let do Pariza. Niški aerodrom trenutno ima 11 aviolinija, a ukidanje linije do Malmea i Diseldorfa, značiće smanjenje na devet.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
avio transport niški aerodrom ukidanje linije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana