Tekst objavljen: 04.06.2015 12:07        


Kompanija Ericsson sprovodi testiranja 5G mreže u Švedskoj i Sjedinjenim Američkim Državama, iako se očekuje se da će nova generacija mobilne mreže 5G koja će ubrzati mobilni prenos podataka, biti dostupna na tržištu oko 2020. godine.  

5G inovacije značajno ubrzavaju mobilni prenos podataka

Ericsson-ov novi 5G koncept na izgled deluje jednostavno, mobilni uređaj koji poseduje 5G tehnologiju povezuje se u isto vreme sa nekoliko 5G ćelija, odnosno ostvaruje konekciju na više tačaka čime se obezbeđuje prilagodljivost, koja garantuje da uređaj održava visokokvalitetnu vezu sa 5G mrežom, dok se kreće između ćelija, navodi kompanija.

Takođe, 5G omogućava prenos nekoliko grupa različitih signala (Multiple Input Multiple Output - MIMO) putem istog radio kanala do mobilnog uređaja i ovaj proces se zove distributed MIMO i on će omogućiti brzinu downlinka višu za 100 odsto.

"Kako bi bio spreman za komercijalnu upotrebu u 2020. godini, 5G razvoj mora da pređe iz laboratorije na testiranja na postojećim mrežama. Konekcija na više tačaka i distributed MIMO, koje podržava Ericsson-ov 5G interfejs, upravo pokazuju da 5G polako prelazi na testiranja i implementaciju u postojećim mrežama", rekao je 5G Strategic Product menadžer kompanije Ericsson Hakan Anderson.

Ericsson testiranja 5G mreže sprovode se u gradu Plano u Teksasu i u Stokholmu, saopštila je kompanija.
Takođe, Ericsson aktivno radi na pilot projektu, koji će koristiti 5G tehnologiju za komunikaciju i daljinsko upravljanje različitim operacijama.

U saradnji nekoliko švedskih kompanija, projekat je zamišljen kako bi poboljšao produktivnost i bezbednost u švedskim rudnicima.
U početnoj fazi projekta, razvoj 5G sistema, koji se sastoji od novih i postojećih tehnologija, biće korišćen za daljinsko upravljanje Volvo kamiona, koji prevoze rudu iz rudnika.

Ovaj pilot projekat je zajednička saradnja Ericsson-a i kompanija ABB, Boliden, SICS Swedish ICT i Volvo Construction Equipment.
Kompanija Ericsson je pokretačka snaga za umreženo društvo - globalni lider u tehnološkim komunikacijama i uslugama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni uređaji prenos mobilnih podataka prenos podataka 5G Ericsson inovacije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana