Tekst objavljen: 14.08.2021 12:00        


Adidas je postigao dogovor o prodaji posrnulog proizvođača sportske opreme Reebok Authentic Brands Groupu za otprilike 2,5 milijardi dolara

Adidas konačno uspeo da proda Ribok


Reebok će prodajom postati deo maloprodajnog konglomerata koji je preuzeo mnoge bankrotirane marke kao što su Brooks Brothers, Aeropostale i Forever 21. Authentic Brands priprema se za inicijalnu javnu ponudu deonica koja bi se mogla dogoditi već ovog leta.

Očekuje se da će se Reebokova akvizicija zatvoriti u prvom tromesečju 2022. godine, saopštio je Adidas.

Adidas je rekao da će se većina akvizicijske cene platiti u gotovini kada se posao zaključi.Ostatak se sastoji od odgođene ili potencijalne naknade, ali uslovi tog dogovora nisu objavljeni. Adidas je rekao da će najveći deo prihoda od posla pri zatvaranju podeliti sa svojim deoničarima, prenose agencije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Nemačka kompanija za sportsku odeću Adidas već je neko vreme tražila način da izdvoji ili proda Reebok.

Adidas je kupio Reebok 2006. godine za 3,8 milijardi američkih dolara, ali su investitori od njih tražili da ga se reše, ukazujući na slabe poslovne rezultate. Reebokovi prihodi padaju već pune tri godine i to je glavni razlog zbog čega se Adidas odlučio na prodaju.

Adidas je u međuvremenuuspeo da ublaži dominaciju kompanije Nikeu SAD-u, oslanjajući se na vlastiti brend i na saradnju sa slavnima, poput Kanje Vesta, Bijonse i Farela Vilijamsa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
adidas ribok prodaja riboka sportska obuća brendovi patike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana