Tekst objavljen: 26.02.2017 17:26        


Air Serbia će od 1. juna leteti četiri puta nedeljno za Veneciju, saopšteno je iz srpskog avioprevoznika. "Grad mostova", kako zovu Veneciju, pošto ima na stotine mostova iznad kanala, biće treća destinacija u Italiji do koje leti Air Serbia, pored Milana i Rima.

Air Serbia 1. juna uvodi letove za Veneciju

Direktni letovi biće promovisani na ovonedeljnom Beogradskom sajmu turizma, saopštila je Air Serbia.

Prvi let predviđen je za 1. jun, a na liniji do venecijanskog aerodroma Marko Polo (VCE) svake nedelje leteće avionom ATR 72 sa ukupno 560 sedišta u oba pravca.

Letovi će se obavljati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i nedeljom, a trajaće otprilike dva sata.

"Veoma se radujemo što ćemo leteti za Veneciju ovoga leta i tako povezati Beograd sa gradom koji zbog svoje bogate arhitekture i kulture posećuju milioni turista svake godine", izjavio je generalni direktor Air Serbia Dane Kondić.

Kako kaže, letovi četiri puta nedeljno pružiće poslovnim i turističkim putnicima lako povezivanje sa srpskom prestonicom, ali i sa Jugoistočnom Evropom, kao i Bliskim Istokom preko Beograda.

"Pored toga, procenjuje se da više od 55 odsto srpske dijaspore u Italji živi baš u oblasti koju pokriva venecijanski aerodrom Marko Polo, što je oko 70.000 ljudi, i oni će imati koristi od ove nove vazduhoplovne veze sa Srbijom. Naše prisustvo na italijanskom tržištu je značajno, a planiramo saradnju sa našim turističkim i poslovnim partnerima, uključujući Alitaliju i Etihad Airways, da bismo osigurali uspeh nove linije'''', naveo je Kondić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
direktni letovi Etihad Airways Air Serbia venecija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana