Tekst objavljen: 20.06.2016 11:00        


Air Serbia, srpska nacionalna avio-kompanija, obavila je prvi let iz Beograda do Sankt Peterburga, svoje druge destinacije u Rusiji. Istorijski let JU674 pošao je iz Beograda juče u 17:00 i sleteo na aerodrom Pulkovo u Sankt Peterburgu u 20:40, gde je dočekan tradicionalnim pozdravom "vodenim lukom" iz vatrogasnih topova.

Air Serbia uvela liniju za Sankt Peterburg

Novi direktni letovi će se obavljati tri puta nedeljno avionom A319 koji je konfigurisan u dve kabine, navodi se u sapštenju kompanije.

Sankt Peterburg je drugi grad po veličini u Rusiji i smatra se važnim kulturnim centrom, bogatog nasleđa u oblasti umetnosti i baleta, sa više od 200 muzeja, od kojih je najpoznatiji "Ermitaž".

Generalni direktor Air Serbia-e Dane Kondić je ovim povodom izjavio da raduje uspostavljanje putničkog saobraćaja za Sankt Peterburg, grad koji zauzima ključnu poziciju na severu Evrope i u velikoj Rusiji.
"Uz nekoliko opcija nedeljno, pogodna vremena polaska i dolaska i jednostavne konekcije preko Beograda ka ostatku Balkana i južnoj Evropi, očekujem da će linija za Sankt Peterburg postati veoma popularna među poslovnim putnicima i turistima koji su već iskazali veliko interesovanje", rekao je Kondić.

"Radujemo se što ćemo uspostaviti ovaj let upravo pred poznati festival ''Bele noći'', tokom koga Sankt Peterburg oživljavaju baletske i operske predstave, kao i izvođenja klasične muzike, i sa nestrpljenjem želimo da dočekamo poslovne putnike i turiste na našem avionu A319 u mesecima koji dolaze", dodao je Kondić.

Pored direktnih letova ka Rusiji, Air Serbia je zaključila sporazum o kod-šer saradnji na letovima koje obavlja avio-kompanija Aeroflot između Moskve i Kazanja, Krasnodara, Samare, Sočija i Sankt Peterburga.

Sankt Peterburg je četvrta nova destinacija koju je Air Serbia uvela ove nedelje, nakon što su 15. juna uvedeni letovi za Hamburg i Ohrid, a 16. juna za Kijev.

Sledi dugo očekivano uvođenje letova između Beograda i aerodroma JFK u Njujorku 23. juna, čime će ponovo biti uspostavljena direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Država, koja je prekinuta 1992. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
direktni letovi za usa rusija moskva letovi Air Serbia

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana