Tekst objavljen: 22.01.2022 9:00        


Air Srbija od 2. juna pokreće redovne letove između Beograda i Trsta, dok od 6. juna uspostavlja redovan avio-saobraćaj na relaciji Beograd-Bolonja

Air Srbija od juna pokreće dve nove linije ka Italiji

Letovi ka obe destinacije u Italiji će se obavljati tri puta nedeljno - do Trsta utorkom, četvrtkom i subotom, a do Bolonje ponedeljkom, sredom i petkom, saopštila je Air Srbija.

Uvođenjem letova do Trsta i Bolonje, uz postojeće letove do Rima i Milana, kao i najavljene do Venecije i Barija, Italija postaje tržište sa trenutno najvećim brojem destinacija do kojih Air Srbija saobraća iz Beograda – ukupno šest.

„Odluka o uvođenju novih destinacija u Italiji rezultat je strateškog značaja obnove i jačanja našeg prisustva u jednoj od najposećenijih zemalja na svetu. Italija predstavlja izuzetno značajno tržište, kako za našu kompaniju, tako i za Srbiju, zbog bliskih ekonomskih veza između naše dve zemlje. Posebno nam je drago što uvodimo direktne letove do Trsta, grada sa najvećom srpskom dijasporom u Italiji, dok će letovi ka Bolonji dodatno doprineti jačanju naših kulturnih i ekonomskih odnosa sa Italijom“, izjavio je Bojan Aranđelović, viši menadžer za planiranje i optimizaciju reda letenja u Air Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kako se navodi, uspostavljanjem avio-saobraćaja na toj liniji, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Trsta i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Njujork, Podgorica, Skoplje, Solun, Tirana i Tivat. Dok će uvođenjem letova do Bolonje Er Srbija, kako se ističe, omogućiti dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Cirih, Dubrovnik, Istanbul, Krasnodar, Larnaka, Moskva, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

"Air Srbija je 2019. godine letela između Niša i Bolonje dva puta nedeljno, dok je na liniji Beograd-Trst saobraćao njen prethodnik Jat ervejz, tri puta nedeljno, do maja 2011. godine", podseća se u saopštenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Beograd - Bolonja Beograd - Trst Air Serbia novi letovi novi letovi iz beograda Italija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana