Tekst objavljen: 27.04.2023 15:45        


Nakon objave Microsoftove deonice porasle su 7,24 odsto zahvaljujući dobrim rezultatima u prvom kvartalu ove godine. Azure, poslovanja u oblaku povećalo je prihode za 31 odsto više od očekivanja većine procena s Wall Street-a, navodi Milan Horvat iz Fima Invest

Akcije Microsoft-a porasle, prodaja računara takođe u pozitivnom trendu


Za svoje treće fiskalno tromesečje koje je završilo 31. marta, Microsoft je objavio prihod od 52,9 milijardi dolara, 7 odsto veći nego pre godinu dana, znatno iznad konsenzusa analitičara od 51 milijarde dolara.

Dodatno pozitivno iznenađenje je u prodaji ličnih računara, s ostvarenim prihodom od 13,3 milijarde dolara, također bitno iznad najavljenog raspona u planovima same kompanije koji se kretao od 11,9 do 12,3 milijarde dolara. Kompanije je iznenađujuću brojku pripisala rastu od 18 odsto u svom Windows komercijalnom poslovanju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U sledećem tromesečju rast od 27 odsto

Možda je to znak najave ciklusa obnove računara, što bi bilo dobro kako za proizvođače ličnih računara tako i za kompanije proizvođače čipova, a ne samo za Microsoft.

U sledećem fiskalnom tromesečju, Microsoft očekuje rast do 27 odsto za Azure, što je više od 25,8 odsto, koliko mu predviđa Wall Street. U sva tri poslovna segmenta kompanija je dala optimističnije smernice od analitičara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
microsoft azure milan horvat vesti sa berze it sektor Microsoft prodaja računara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana