Tekst objavljen: 14.05.2017 14:29        


Prvomajski produženi vikend srpski turisti iskoristili su za "otvaranje sezone kupanja" u turističkim mestima na severu Grčke.

Ako ste planirali da letujete u Grčku- razmislite

Cene aranžmana po osobi nisu prelazile 50 evra uz doplatu za autobuski prevoz pa je to bio povod za četvorodnevni boravak u mestima šezdesetak kilometara od Soluna uz obalu mora.

Grčke vlasti, suočene sa novim uslovima Međunarodnog monetarnog fonda i procesom finansijske konsolidacije, uočljivo su pojačale finansijsku kontrolu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji.

Kontrole su počele odmah nakon otvaranja lokala, pa je bilo primetno, što ranijih godina nije bio slučaj, da ugostiteljske usluge prati sve češće i izdavanje fiskalnih računa.- Nikada ne znamo kada će nam doći poreski kontrolori. Teško je posle toliko godina uvesti red, ali s obzirom na kazne od 15 do sto hiljada evra rizikovati je opasno -objasnio je Nikos Palaivakis, vlasnik restorana brze hrane u Paraliji.

Zbog pojačane finansijske kontrole procene su da će cene ovog leta biti i do 20 odsto veće.Cena girosa je ostala 2,2 evra, s tom razlikom što se svaki dodatak naplaćuje 0,3 centi (paradajz, pavlaka, luk ). Cena ovog najpopularnijeg grčkog specijaliteta kada je u pitanju porcija kreće se od 6,5 do osam evra, što je u proseku povećanje za oko deset procenata. Espreso je 1,2, pivo od 2,5 do četiri evra i to će prema najavama biti i cena za ovu sezonu.Zvanično, turistička sezona u Grčkoj počinje 20. maja.

Do tada cene prenoćišta u dvokrevetnoj sobi sa kuhinjom kreću se od 20 do 30 evra u zavisnosti od kategorije.Grčki turistički radnici očekuju da će ove godine imati za više od 20 procenata više noćenja s obzirom na situaciju u Turskoj, koja je, kako kažu, "najveći konkurent".Cene aranžmana u mestima i na ostrvima na jugu koji su bliže Atini i nude veći komfor, više su u odnosu na mesta na severu i do 40 procenata, u zavisnosti od kategorije smeštaja i vrste hotelske usluge.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
letovanje putovanje Grčka turizam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana