Tekst objavljen: 27.01.2024 16:00        


Ovaj potez označava značajan zaokret u Apple-ovoj dosadašnjoj politici, koja je razvojne programere ograničavala isključivo na korišćenje App Store-a za distribuciju i obradu plaćanja njihovih aplikacija

Apple menja App Store u Evropi: Evo koje promene možete da očekujete


Kompanija Apple najavila je značajne izmene u načinu funkcionisanja svog App Store-a u Evropi, u skladu sa novim zakonom Evropske unije o digitalnim tržištima.

Ovaj potez označava značajan zaokret u Apple-ovoj dosadašnjoj politici, koja je razvojne programere ograničavala isključivo na korišćenje App Store-a za distribuciju i obradu plaćanja njihovih aplikacija.

Glavne promene uključuju:

Dopuštanje alternativnih App Store-ova: Apple će omogućiti razvojnim programerima da svoje aplikacije nude i preko alternativnih prodavnica aplikacija, ne samo preko App Store-a.

Promene u naplati: Apple uvodi "osnovnu tehnološku naknadu" od 0,50 evra po godišnjoj instalaciji za popularne aplikacije, kao i smanjenje provizije u App Store-u sa 30% na 17% za razvojne programere koji nastave da koriste njihove usluge.

Sigurnosne mere: Iako će dozvoliti veću fleksibilnost, Apple naglašava da će nastaviti da preduzima mere kako bi osigurao da iOS uređaji ostanu sigurni od malvera i drugih bezbednosnih pretnji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Geografska ograničenja: Ove promene biće primenjene isključivo na tržištu Evropske unije.

Izbor internet pretraživača: Korisnici u EU će imati opciju da odaberu podrazumevani internet pretraživač na svojim iOS uređajima.

Ove promene dolaze kao odgovor na zakonske zahteve Evropske unije i predstavljaju značajnu promenu u poslovnoj strategiji Apple-a u Evropi. Ostaje da se vidi kako će se ove promene odraziti na tržište aplikacija i iskustvo korisnika.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropa App Store apple apple store evropa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana