Tekst objavljen: 17.02.2024 16:00        


Spekulacije sugerišu da bi najraniji datum lansiranja mogao da bude na jesen 2026. godine

Apple radi na dva prototipa preklopnog iPhone-a?


Prema nedavnim informacijama iz navodno pouzdanih izvora, Apple se ozbiljno upustio u avanturu razvoja preklopnih iPhone uređaja. Kompanija trenutno radi na dva prototipa preklopivih telefona, sugerišući da bi budućnost Apple-a mogla da uključuje i savitljive uređaje.

Razvoj ovih uređaja je zanimljiv potez za Apple, kompaniju koja često preferira da usavrši tehnologiju pre nego što je uvede na tržište. Izveštaji ukazuju na to da su ovi preklopni iPhone-i dizajnirani u flip stilu, slično postojećim modelima poput Samsung Galaxy Z Flip5 i Oppo Find N3 Flip. Ovo je važno razlikovanje od većih preklopnih uređaja poput Galaxy Z Fold5, sugerišući da Apple cilja na portabilnost i kompaktnost.

Međutim, važno je napomenuti da ovi uređaji još uvek nisu spremni za masovnu proizvodnju. Spekulacije sugerišu da bi najraniji datum lansiranja mogao da bude na jesen 2026. godine, što ukazuje na to da Apple želi da osigura da njihovi preklopni uređaji zadovolje kompanijske standarde kvaliteta pre nego što postanu dostupni potrošačima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Izazovi u razvoju ovakvih uređaja nisu zanemarljivi. Apple se suočava s tehničkim preprekama, uključujući razvoj tanke baterije i ekrana koji bi podržali preklopni dizajn, kao i održavanje funkcionalnosti eksternog ekrana na zatvorenom uređaju. Pored toga, kompanija radi na rešavanju problema sa linijama na ekranu i dizajniranju šarke koja omogućava ekranu da leži potpuno ravno, što je ključno za kompatibilnost sa Apple Pencil.

S obzirom na tehnološke izazove i visoke standarde koje Apple postavlja za svoje proizvode, nije iznenađujuće što kompanija pažljivo pristupa razvoju preklopnih iPhone-a. Saradnja sa proizvođačima delova iz Azije i potencijalni izbor kompanija za proizvodnju ekrana pokazuju da je Apple ozbiljan u svojim naporima da istraži ovu novu kategoriju uređaja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
preklopni telefoni 2026 apple iphone

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana