Tekst objavljen: 26.06.2019 12:50        


Agencija za privredne registre (APR) upozorila je građane da koverte sa uplatnicom za "upis promene u Privredni Registar.rs" ne potiču od Agencije

APR upozorio da nije slao nikakve koverte sa uplatnicama

Kako se navodi u saopštenju, u pitanju je komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom, niti sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.

U saopštenju se navodi da se danas APR-u obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa uplatnicama na kojima su štampani iznosi od 2.000, 3.000, 6.000 i više hiljada dinara, čija je svrha "upis promena u Privredni registar", uz koje su priloženi opšti uslovi na osnovu kojih se može uvideti da je reč o informativnoj ili reklamnoj usluzi, odnosno upisu u svojevrsni imenik koji ima komercijalnu prirodu.

Takođe, pojedine kompanije obavestile su APR da su im navedenu uslugu telefonom ponudila lica koja su se predstavila kao zaposleni u Agenciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zbog toga iz APR naglašavaju da Agencija ne nudi telefonom nikakve usluge, već sa korisnicima komunicira isključivo na osnovu registracionih prijava koje primi na način propisan zakonom.

S obzirom na to da je reč o vrsti obmanjivanja javnosti koje može dovesti do nastanka brojnih štetnih posledica, iz APR ističu da će o svemu obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
privredniregistar.rs apr agencija za privredne registre koverte nagradna igra

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana