Tekst objavljen: 27.07.2019 17:00        


Nemački gigant Audi prijavio je pad prihoda od 10,5 odsto, sa 32,2 milijarde evra u prvoj polovini 2018. na 28,8 milijardi u istom periodu ove godine

Audi se sve manje kupuje u Americi i Evropi

Taj pad pripisan je dekonsolidaciji nemačkog proizvođača automobila, a kada se izuzmu njeni efekti, prihodi su porasli u odnosu na isti period lane za 1,4 odsto, istaknuto je u saopštenju kompanije.

Operativni profit iznosio je 2,3 milijarde evra, što je pad od 17,8 odsto na godišnjem nivou.

Prodaja nemačke kompanije smanjena je 4,5 odsto, na 906.180 vozila, uglavnom zahvaljujući padu potražnje za Audijevim vozilima u Evropi i Sjedinjenim Državama, dok je prodaja u Kini dostigla novi rekord.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Kao što je bilo očekivano, 2019. je pravi test. Poslujemo u vrlo teškom tržišnom okruženju uz mnogo negativnih faktora i konstantno se borimo sa tim trendovima pomoću svog plana transformacije Audija. Istovremeno, poput svojih konkurenata, moramo da poboljšamo održivost svog poslovnog modela i vredno radimo na dugoročnoj konkurentnosti. Sa novom ’Dosledno Audi’ strategijom, zacrtali smo svoj pravac u budućnosti", rekao je Aleksandar Sajc, član upravnog odbora Audija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sjedinjene američke države evropa pad prodaje audi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana