Tekst objavljen: 03.08.2022 14:10        


Prvi automobil na pedale „Twike 5“ nemačke proizvodnje biće dostupan do kraja godine

Automobil na pedale dostupan do kraja godine


Ovaj inovativan koncept proizvođač je nazvao „Human Power Hybrid“, jer vozač i suvozač okretanjem pedala asistiraju bateriji koja pokreće električni motor od 70 kilovata.

Pri brzini od 50 kilometara na čas 10 do 20 odsto pogonske snage može doći snagom mišića, prenosi Energetski portal.

Za razliku od klasičnih automobila, Twike 5 nema standardni volan već bočne palice koje omogućavaju precizno upravljanje bez zamora čak i na velikim udaljenostima i pri velikim brzinama.

Međutim, vozačima ovog modela potrebno je neko vreme da se priviknu na vožnju i skretanje, a što je vožnja sporija, vežba će biti efikasnija.

Ovaj jedinstveni automobil ima dve baterije u opticaju od 18 i 36 kilovat-sati, koje omogućavaju autonomiju od 250 i 500 kilometara.

Prema urađenim testovima potrošnja automobila trebalo bi da bude samo 7,3 kilovat-sati na 100 kilometara, zahvaljujući aerodinamičnoj karoseriji i težini vozila koja iznosi svega 600 kilograma.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ovaj automobil sa velikom baterijom može da dostigne maksimalnu brzinu od čak 190 kilometara na sat, a sa manjom 130 kilometara na sat.

Vozilo je dugačko svega 332 centimetra i proizvođač planira malu seriju, od 500 automobila, koji će biti dostupni do kraja godine.

Twike 5 predstavljen je na Sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, a sada se može kupiti po ceni od 39.900 do 49.900 evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
hibridni automobili human power hybrid automobil na pedale twike 5

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana