Tekst objavljen: 06.03.2024 13:25        


Azijske deonice pale su u sredu u opreznom trgovanju, a pad predvode kineski indeksi jer je nedostatak velikih posticajnih mera iz Pekinga razočarao neke ulagače. Zlato i bitkoin pojeftinili su nakon što su dosegli rekordne nivoe

Azijski indeksi padaju zbog kineskih mera


Trgovci oklevaju staviti velike opklade pre svedočenja predsednika Federalnih rezervi Jeromea Powella u Kongresu koje će se analizirati kako bi se procenilo je li američka centralna banka spremna početi snižavati stope.

MSCI-jev najširi indeks azijsko-pacifičkih deonica izvan Japana bio je niži za 0,21%. Japanski Nikkei pao je za 0,20% jer su ulagači ostvarili određenu dobit nakon što je indeks ove nedelje dostigao rekordne vrednost.

Kineske deonice pale su u sredu, dan nakon što je Peking postavio široko očekivani cilj rasta od 5 odsto za 2024. na sastanku parlamenta na kojem su izostale velike posticajne mere.

Blue-chip indeks CSI 300 pao je 0,42%, dok je referentna vrednost Hang Senga bila viša za 0,73%.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


- Ekonomski ciljevi za 2024. i dalje pokazuju da zvaničnici nisu voljni brzo preusmeriti ekonomiju s obzirom na zabrinutost oko prekomernog duga i slabosti juana, rekao je Mansoor Mohi-uddin, glavni ekonomist u Bank of Singapore.

"Ali, izveštaj ipak signalizira kreatorima politike da pojačavaju napore da ograniče rast Kine i stoga bi trebalo podržati raspoloženje ulagača 2024."

E-mini futures za S&P 500 porastao je za 0,01%.

Podaci objavljeni u utorak pokazali su slabu ekspanziju uslužnog sektora u SAD-u i strmiji pad novih fabričkih narudžbi od očekivanog, pri čemu su u centru pažnje bili podaci o platama kasnije tokom nedelje.

Referentni prinosi 10-godišnjih obveznica SAD-a ustalili su se u azijskim satima i zadnji put su bili na 4,162%, nakon što su pali na jednomesečnu najniži nivo od 4,112% u prethodnoj sesiji nakon slabih podataka.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze svetske berze berzanski indeksi kineska ekonomija azijski indeksi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana