Tekst objavljen: 08.02.2018 13:20        


Masovna prodaja na tržištu kripto-valuta umanjila je vrednost tog tržišta za 500 milijardi dolara, ali situacija bi mogla da se pogorša, tvrde iz Goldman Saksa.

Bankari ruše snove: Sremite se da izgubite sve

Malo je verovatno da će preživeti većina valuta u sadašnjem obliku, a investitori bi trebalo da se pripreme za ono što sledi, odnosno na to da izgube svu svoju imovinu, rekao je šef Goldmanovog odeljenja za investiciono istraživanje Stiv Strongin.

Iz ovog bankarskog i investicionog diva upozoravaju da će mnoge valute pasti na nulu.

"Brine me visoka korelacija različitih kriptovaluta“, rekao je on i dodao:

"Suprotno od onog što bi se očekivalo na racionalnom tržištu, izgleda da nove valute ne smanjuju vrednost starih, sve se čini kao da se kreću kao jedna klasa“.

Prema njegovim rečima, teško da će biti dobitnika od kriptovaluta, ali je određeni nivo konsolidacije moguć. Kada se to dogodi, tokeni će izgubiti popularnost i mnoge digitalne valute pašće na nulu, ostavljajući investitore bez ičega, kaže Strongin.

"Ovo je zapravo važna razlika između kripto i drugih valuta: ako vlada na primer odluči da ukine valutu, obično će stvoriti neku zamenu“.

On takođe kaže da današnjim virtuelnim valutama nedostaje dugoročna snaga zbog usporavanja transakcija, bezbednosnih izazova i visokih troškova održavanja.

Ipak, dodao je da Goldman ostaje optimista u pogledu toga kako blokčejn može da učini preduzeća efikasnijim, naročito bankarska.

Da je kripto-tržište veliki balon, i da bitkoin može da padne na nulu dolara misli i ekonomista Nurijel Rubini.

Uprkos ovim crnim prognozama, bitkoin se oporavlja, trenutno se trguje po ceni od 8, 223, dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tržište kriptovaluta kriptovalute bitkoin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana