Tekst objavljen: 09.07.2016 11:25        


U potrazi za novim klijentima, banke, mobilni i kablovski operateri danas nude kredite sa kamatom od nula odsto, besplatne telefone, popuste od 50 odsto na tarife...

Banke, mobilni i kablovski operateri -borba za klijente

„Dajem sve samo da postaneš moj“, nova je deviza kompanija koje žive od novca građana kojima se dodvoravaju na sve moguće načine.

U ponudi banaka su povoljni keš krediti, a najnoviji hit su beskamatni zajmovi do 3.000 evra uz trošak od svega 300 dinara mesečno za održavanje.

-Banke finansiraju i skutere bez kamate, uz putno osiguranje daju karticu za plaćanje u inostranstvu bez troškova konverzije valuta, a značajno su spustile i kamate na stambene kredite. Uslov je da postanete njihov klijent i kod njih prenesete platu - kažu u jednoj banci.

Kažu da su na ovakve povlastice najspremnije manje banke koje se bore za tržište i opstanak u konkurenciji od 30 banaka. Sličnu taktiku imaju i mobilni i kablovski operateri. Spremni su da daju popuste i do 50 odsto na tarife, besplatne telefone...

Prave pakete, pa za staru cenu interneta dobijate i besplatne minute u fiksnoj i mobilnoj mreži.

-Za novi ugovor pojedine kompanije daju vaučere sa popustom do 25 odsto na mesečnu pretplatu tokom cele ugovorne obaveze. Moguće je dobiti i 3GB interneta, ali i 50 odsto više poruka, minuta... - kažu u jednoj telekomunikacionoj kompaniji.

NOPS: ŠIROM OTVORITE OČI

Goran Papović, predsednik NOPS, upozorava i apeluje da građani širom otvore oči.

- Ima kompanija koje nude pogodnosti, ali je pitanje šta se krije iza ponude. Imate, recimo, reklamu da je kamata na stambeni kredit ispod tri odsto, ali tek kada odete u banku čujete da je to samo u prve tri godine otplate - upozorava Papović za „Blic“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
korisnici kablovska televizija mobilni operateri banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana