Tekst objavljen: 25.03.2015 10:07        


Nekadašnji ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Vilijem Montgomeri izjavio je da bi banke u regionu ispred svog profita trebalo da stave razvoj ekonomije, naglasivši da bez njenog rasta nikome neće biti bolje. 

Banke treba da podrže ekonomiju, a ne samo svoj profit

Montgomeri je, u razgovoru s vlasnikom MK Grupe Miodragom Kostićem utorak na tribini Cotrugli poslovne škole "Kostić pita Montgomerija - Montgomeri pita Kostića", izjavio da je ljut na banke u ovom regonu koje, kako kaže, imaju na hiljade načina da zarade novac, a to čine preko astronomskih kamata.

"Mislim da banke mogu bolje da rade posao ako pomognu da ekonomija poraste, umesto da se trude da njima raste profit", rekao je Montgomeri konstatujući da "vidi da bankama dobro ide".

On je dodao da je bio zabrinut kada je video koliko korupcija prožima sve sfere društva, kada policajci, lekari i nastavnici uzimaju mito, naglasivši da ključni odgovor za taj problem popravljanje ekonmske situacije.

"Popravljanje ekonomije je ključno rešenje na sva pitanja koja imate. Dokle god je ekonomija takva da prosečna osoba i penzioneri nemaju novac, da je plata policajca mala da izdržava svoju porodicu, imaćete korupciju", rekao je Montgomeri.

Ocenivši da je situacija u Srbiji loša, Montgomeri je podvukao da je dobro to što se vlada trudi da se problemi reše.

"Ključni odgovor je da ekonomija mora da raste, da ljudi počnu da žive pristojno sa normalnom platom. Dok se to ne dogodi ne vidim promene", zaključio je Montgomeri.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankarske kamate loša ekonomija male penzije korupcija banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana