Tekst objavljen: 23.02.2016 13:01        


Glavni grad Austrije, Beč, nudi najbolji kvalitet života od 230 svetskih metropola obuhvaćenih istraživanjem američke konsultantske kompanije Mercer, dok se Beograd na toj listi nalazi u "zlatnoj sredini". 

Beč najbolji za život, Beograd u "zlatnoj sredini"

Posle Beča, najbolji gradovi za život su, prema rezultatima istraživanja, Cirih, Okland, Minhen i Vankuver, a srpska prestonica je na 141. mestu, prenosi britanska agencija Rojters.

Od gradova u regionu, najbolje je kotirana Ljubljana, koja je zauzela 76. mesto, a sledi Zagreb na 98. poziciji, dok je Sarajevo na 158. a Skoplje na 159. mestu.

Iračka prestonica, Bagdad, ponovo se našla na samom dnu liste, koja, kako navodi Rojters, pomaže kompanijama i organizacijama da izračunaju naknadu za osoblje na međunarodnim zadacima.

U istraživanju se koristi na desetine faktora, kao što su politička stabilnost, zdravstvo, obrazovanje, kriminal, rekreacija, transport...

Grad Beč, sa populacijom od 1,7 miliona stanovnika, ostvaruje benefite od žive kulturne scene, muzeja, pozorišta i opere, dok su troškovi iznajmljivanja stanova i javnog saobraćaja niži u odnosu na druge zapadne prestonice, navodi se u istraživanju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Goran 23.02.2016 13:18

    "...Uticajna analitička agencija Blumberg biznis objavila je listu 'najjadnijih svetskih ekonomija za 2016. godinu', na kojoj je Srbija zauzela 'visoku' sedmu poziciju. Takozvani 'Indeks bede'', izračunat je korišćenjem srednjih procenata ekonomskih istraživanja koja je agencija Blumberg sprovela u prethodna tri meseca. Srbija se nalazi na neslavnom sedmom mestu, s procenjenim Indeksom bede za 2016. godinu 20,9 , dok je kod najbolje pozicioniranog Tajlanda taj indeks 2,2...".

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
život u gradu evropske prestonice beč Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana