Tekst objavljen: 13.04.2019 11:00        


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će svim zaposlenim u komunalnom sistemu grada do 30. juna biti isplaćena solidarna pomoć od 41.800 dinara.

Beograd "časti" komunalce sa 41.800 dinara

On je, posle sastanka sa predstavnicima četiri reprezentativna sindikata komunalnog sistema grada, istakao da će se na sledećoj sednici Skupštine grada ustanoviti Dan komunalne delatnosti grada Beograda, navodi se u saopštenju gradske uprave.

Jedna od tema razgovora bila je i obaveza koju je grad naložio komunalnim preduzećima sa više od 1.000 zaposlenih da do kraja godine otvore po vrtić.

„Neka preduzeća su već počela da funkcionišu na taj način“, rekao je Vesić i ocenio da to predstavlja dodatnu pogodnost za ljude koji rade u ovom sistemu.

On je najavio da se u petak otvara tender za kupovinu između 230 i 250 novih autobusa, a plan je da se do kraja godine kupi još 50 zglobnih autobusa iz Ikarbusa i do kraja februara 2020. godine još toliko.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Predviđeno je da se za manje od devet meseci nabavi između 330 i 350 vozila za javni gradski prevoz“, izjavio je Vesić i dodao da će osim toga sva preduzeća dobiti i novu opremu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
komunalna policija komunalci goran vesić zamenik gradonačelnika 41 hiljada dinara Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana